torstai 5. marraskuuta 2015

Liebster award -blogitunnustus



Sain Liebster award -tunnustuksen Karinilta, joka kirjoittaa ihanan inspiroivaa tunne tilat -blogia. Kiitoksia kovasti Karin, tämä on ensimmäinen tunnustus, jonka blogini on koskaan saanut, ja olen siitä todella innoissani!

Ajatus Liebster awardin taustallahan on seuraavanlainenKiitä sinua nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

1. Miten sinusta tuli bloggaaja? 
Innostukseni sisustusalaa kohtaan heräsi oman asunnon oston myötä, ja samalla tajusin haluavani alalle töihin. Koska olen aika kunnianhimoinen ihminen, mietin, että haluan erottautua ja "brändä" itseni jotenkin. Siksi aloin kirjoittaa blogia.

2. Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi? 
Iloinen, avoin, helposti lähestyttävä, rehellinen, sisukas (sori, tuli oikeestaan kuusi sanaa)

3. Miten aloitat aamusi? 
Olen tosi iltavirkku, ja siksi mun aamut venyy oikeastaan aina jos mahdollista. Pystyn nukkumaan pitkälle päivään. Tykkään köllötellä sängyssä koirat kainalossa, ja lueskella esimerkiksi kirjoja, lehtiä, tai blogeja. Parhaimmillaan viihdyn sängyssä jopa puolitoista tuntia heräämisen jälkeen, ennen kuin nousen aamupalalle! Aamupalaksi syön yleensä kokonaan maitoon tehdyn kaurapuuron, joka valmistuu mikrossa samalla, kun ruokin koirat ja valmistan itselleni ison kupin (4 dl) vihreää teetä. Arkiaamuisin, jos koulu alkaa vaikkapa kahdeksalta, asetan kellon herättämään 6:45, nousen heti sen soitua (en torkuta juuri koskaan!), lasken koirat ulos hetkeksi, ja sitten menen pukemaan (ja meikkaamaan, jos viitsin). Sitten aamupala, ja lähtö n. klo 7.35. 
Nyt syksyllä olen ottanut avuksi kirkasvalolampun, sillä kärsin yleensä aika voimakkaistakin kaamosoireista. Lamppu on yöpöydälläni, ja napsautan sen päälle heti kellon soitua. Olen huomannut sen vaikuttaneen unirytmiini merkittävästi, sillä herään vapaa-aamuinakin jo klo 8, ja nukahdan usein ennen klo 23:a, eli unirytmini on kääntynyt noin kahdella tunnilla aiemmaksi! Alkuun käytin iltaisin silloin tällöin melatoniinia, mutta nyt en ole enää sitäkään tarvinut, vaan uni tulee helposti ja ajoissa.

4. Kuinka rentoudut? 
Yleensä rentoutumiseeni kuuluu aina iso kupillinen vihreää teetä. Rakastan sitä! Teekupposen kanssa luen sisustuslehtiä, romaaneja, tai katson telkkaria (joo, tiedä, huono!), tai selailen tabletillani Facebookia, Instagramia, Snapchatia, tai blogeja Bloglovinin kautta. Toinen vaihtoehto on liikunta, joka on valitettavasti viime aikoina jäänyt aika vähälle sairastelun takia. Suosikkilajejani ovat kinesis, pilates ja vinyasa sekä yin joogat. Erityisesti yin jooga on hirmu rentouttavaa! Liikunnan jälkeen tulen kotiin, ja keitän itselleni ison kupillisen teetä, heh!

5. Mikä saa sinut innostumaan?
Uuden asian oppiminen. Olen elämäntapaoppija, ja saan ihan valtavat kicksit jonkun uuden asian oppimisesta (kaikki lähelläni olevat ihmiset voivat vahvista tämän...). Olen myös aina rakastanut eläimiä, joten kaikenlaiset eläimiin liittyvät asiat usein tepsivät, samoin liikunta. Liikunnan aiheuttamassa adrenaliinipöllyssä olen ihan duracel -pupu.

6. Millaiset värit ja väriyhdistelmät puhuttelevat sinua? 
Harmoniset ja maanläheiset. Rakastan harmaan eri sävyjä, sekä kaikenlaisia murrettuja sävyjä. En ole koskaan oikein innostunut puhtaista väreistä. Musta ja valkoinen miellyttävät kovasti, erityisesti sisustuksessa ja pukeutumisessa, ja viime vuosina kotimme värimaailma onkin muuttunut selvästi mustavalkoisempaan suuntaan.

7. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi? 
Sanoisin, että se on itseään etsivä. Olen "herännyt" tähän sisustusmaailmaan vasta reilut puolitoista vuotta sitten ihan tosissani, toki aiemminkin olen siitä tykännyt. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen lukenut ja katsellut paljon sisustukseen liittyviä kirjoja, lehtiä, blogeja, ja kuvia ylipäänsä, ja oma sisustustyylini on muuttunut valtavasti! Ennen pidin selkeästi koristeellisemmasta tyylistä, nyt haen selkeitä linjoja, laatua, ja avaruutta. Luonnon materiaalit, hillityn rauhallinen värimaailma ja se, että kaikki kodissa sopii yhteen luoden harmonisen kokonaisuuden, on oma tavoitteeni sisustuksessa.

8. Mikä on kotisi lempipaikka ja miksi?
Kyllä se on se sänky, sohva tulee hyvänä kakkosena. Rakastan nukkumista, ja maltan kölliä sängyssä hereilläollessanikin pitkiä aikoja. Pehmeiden lakanoiden väliin on illalla ihanaa pujahtaa, sekä keho että mieli saa levätä. Mukava sänky onkin sellainen, johon kannattaa todella satsata!

9. Niksit onnistuneisiin sisustuskuviin? 
Tota. Kertokaa minullekin, jos tiedätte. Olen vasta ihan aloittelija, tartuin kameraan tasan vuosi sitten, ja vaikka olenkin ainakin omasta mielestäni oppinut paljon, kuvaan silti enemmän mutu-tuntumaan perustuen, kuin että oikeasti tietäisin mitä teen. Onneksi meillä alkoi eilen koulussa valokuvaamiskurssi, joten sovitaanko vaikka, että kerron sitten vastauksen tähän kysymykseen, kunhan se meille ensin opetetaan?

10. Minkälaisen sisustusvinkin antaisit? 
Kotona pitää voida rentoutua, ja siksi on tärkeää, että oma koti sopii asukkaalleen. Ihan sama onko se trendikäs, tai muiden mielestä edes hieno, kunhan itse viihtyy ja nauttii kodistaan. Sotkuinen koti on harvoin rentouttava tai viihtyisä, joten siivoaminen on ehkä paras sisustusvinkki, joka on olemassa. Toinen suosikkini on turhasta tavarasta luopuminen, ja sitä opettelen itsekin koko ajan. Sitä tavaraa kun kertyy ihan huomaamatta niin kamalasti.

11. Parasta just nyt? 
Pitäiskö sanoa, että vihreä tee? No ei, mutta vakavasti ottaen, mä nautin tällä hetkellä hirveän paljon mun opiskeluista. Opin joka päivä valtavasti uusia asioita, ja vieläpä aiheista, joista olen oikeasti tosi kiinnostunut. Tiistaina pääsin ekaa kertaa piirtämään (en siis ole koskaan oikeastaan juuri piirtänyt vapaaehtoisesti, ainakaan yli kymmenvuotiaana, joten jännitin etukäteen aika paljon että olen tosi huono), ja se meni ihan tosi hyvin! Piirtäminen oli tosi kivaa, ja sain jopa kehuja opettajalta ja luokkakavereilta! Enkä siis sano olevani mikään mestaripiirtäjä, mutta en ollut huonokaan, ja siitä olen vieläkin ihan fiiliksissä! Ja eilen meillä tosiaan alkoi valokuvauskurssi, jonka avulla saan varmasti ihan älyttömän paljon enemmän irti tuosta kamerastani, ja opin oikeasti kuvankäsittelyäkin. Toivottavasti se oppi näkyy sitten myös täällä blogin puolella!

Mukaan haluan haastaa seuraavat blogit: kaksin kaksiossa, Valontalo, sannieerika, Vaihtelevasti Valkoista, Idis&Interiööri (ei ihan sitä ohjeiden mukaista 11, mutta kun en keksi niin montaa!).

Tässäpä teille kysymykset:
1. Mikä on sinun blogissasi se "punainen lanka"? 2. Mitkä neljä ominaisuutta kuvaavat sinua parhaiten? 3. Suosikkitapasi viettää vapaa-aikaa? 4. Minkälaisia tuntemuksia syksy herättää sinussa? 5. Missä huoneessa vietät eniten aikaa kotonasi? 6. Perinteinen punainen vai moderni valkoinen joulu? 7. Oletko aamu- vai iltavirkku? 8. Tärkein sisustusfilosofiasi? 9. Salainen paheesi? 10. Eniten rempallaan oleva asia kotonasi? 11. Lempivärisi ja miksi?

Toivottavasti löydätte aikaa vastata haasteeseen!
Noora

10 kommenttia:

  1. Olipa mukava lukea sun vastaukset Noora :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva! Minä taas tykkäsin sun kysymyksistä, vastaukset lähti välillä suorastaan rönsyilemään :) kiitos kun pääsin vihdoin osallistumaan tällaiseen blogihaasteeseen, saa haastaa jatkossakin!

      Poista
  2. Kiitos hasteesta! Tämän saman olen tainnut aikoinaan muutaman kerran tehdä, mutta tässähän hyvä on se että kysymykset vaihtuu ja kivoja olet keksinyt, joten täytyy pistää toteutukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, pienet on piirit! Hyvä jos kysymykset kelpaa ��

      Poista
  3. Sinut on haastettu! (vaikka näköjään olitkin juuri saanut..)
    http://niemennokannelijalkaiset.vuodatus.net/lue/2015/11/liebster-award-discover-new-blogs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei kiva! Olet keksinyt niin erilaiset kysymykset, että mielelläni vastaan myös noihin. En ehkä kuitenkaan heti tänään ;)

      Poista
  4. Kiitokset haasteesta <3 Hauskoja kysymyksiä joihin aloin heti mielessäni miettiä vastauksia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, no hyvä! Ja eipä kestä <3 Innolla odotan, että pääsen lukemaan sinun vastauksesi! :)

      Poista
  5. Kiitos kovasti haasteesta! Nyt täytyy kyllä skipata, kun olen tehnyt melko äskettäin tämän saman haasteen ja kerran aiemminkin... Itse asiassa on pari haastetta muutenkin rästissä. Toiste sitten <3

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!