torstai 13. marraskuuta 2014

Liian valkoista?

Olen huomannut nyt talvea kohti mentäessä viehättyväni entistä enemmän valkoisesta sisustuksessa, kai juuri sen talvisuuden takia (ja kaipaan myös tilaa ja väljyyttä kotiin...). Valkoinen värinä henkii puhtautta ja raikkautta, se tuo tilan tuntua ja antaa tilaa hengittää. Kuitenkin täysin kokovalkoinen voi tuntua kliiniseltä, elottomalta ja kylmältä. Mietinkin sitä, missä menee raja? Miten paljon valkoista on liikaa? Alla on esimerkkejä valkoisista tai melkein valkoisista kodeista. Ja onkin muuten monta kuvaa, prepare yourself...

Milla Alftanin suunnittelema makuuhuone
Tässä huoneessa sisustus on vaalea, muttei kokovalkoinen. Eri sävyt ja materiaalit luovat tilaan pehmeyttä ja kotoisuutta, joten se ei tunnu liian kliiniseltä.
Kuvat alunperin myynti-ilmoituksesta täältä, nyt kuitenkin lainattu täältä
Tässä asunnossa pinnat eivät ole kokonaan valkoiset, mutta kalustuksessa on käytetty vain valkoista luoden kontrastia mustalla. Keittiön ja lattioiden ruskea sävy antaa tilalle ryhtiä ja lämpöä. Tämä on aivan ihana!


Kuvat alunperin täältä, nyt lainattu täältä
Tässä kodissa tummat puuparrut katossa ja takkapuut sekä keittiön musta taso ja ruokapöydän tulit tuovat rouheutta ja kontrasteja muuten valkoiseen sisustukseen. Huomaa myös keittiön kaapistojen musta sokkeli, joka yhdessä mustan tason kanssa rytmittää kaapistoja. Pidän myös tästä kodista, mutta lisäisin itse mattoja.

Kuva Pinterestistä, löytyy myös täältäTässä huoneessa kaikki lukuunottamatta tuolien jalkoja on joko valkoisen tai metallin väristä. Yksityiskohdat ovat runsaat ja tekstiilit tuovat tilaan pehmeyttä. Tämä alkaa jo olla minun makuuni liian valkoista, joskin tila on silti kaunis.

Kuvat alunperin myynti-ilmoituksesta täältä, nyt kuitenkin lainattu täältä
Tämä koti on aivan ihana! Valkoista, lämmintä puuta ja lasia, teema on selkeä ja jatkuu huoneesta toiseen. Väriä voi halutessaan tuoda vaikkapa koristetyynyillä, mutta mielestäni tämä värimaailma toimii hyvin.Kuvat alunperin täältä, nyt lainattu täältä
Tässä kodissa väriä on tuotu juuri värikkäillä sohvatyynyillä, muuten sisustus on hyvin valkoinen.


Kuvat täältä
Tässä tanskalaisessa kesäasunnossa kivoja erilaisia pintoja ja rouheutta. Väriä en välttämättä kaipaisi (tai ehkä sittenkin vähän...), mutta mattojen puuttuminen kyllä häiritsee. Sängystä noustessani haluaisin kyllä varpaitteni alle jotain lämmintä ja pehmeää :)Kuvat alunperin myynti-ilmoituksesta täältä, nyt lainattu täältä
Tässä kodissa muuten valkoista sisustusta on tasapainotettu tummalla kylpyhuoneella. Muuten koti on minun makuuni liian valkoinen ja lattioille jäin myös täällä kaipaamaan pehmeitä mattoja.

Mitä te olitte mieltä näistä kodeista? Pystyisittekö asumaan täysin kokovalkoisessa kodissa, vai kartatteko valkoista sisustuksessa kokonaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!