lauantai 11. heinäkuuta 2015

Olohuoneen uusi värimaailma ja by Lassenin kubus 4

Olohuoneessa turkoosi on saanut vihdoin väistyä hieman hempeämmän korostusvärin tieltä. Tällähetkellä yleisilme on aiempaa mustavalkoisempi, ja tehostevärinä on puuterinen vaaleanpunainen. Tuota väriä kaipasin koko kevään, kunnes sitten hankin H&M homelta kuvissa olevan vaaleanpunaisen tyynynpäällisen. Ja tykkään sen väristä ihan hirveästi, vaikka onkin sisätyynylleen liian iso. Huonointa tyynynpäällisessä on kuitenkin sen nukittuminen. Ei ole kovin kummoista laatua, kun muutaman kuukauden käytön jäljiltä tyyny on ihan nukkakerroksen peittämä. Harmi, kun väri on niin hyvä.


Toinen kuvissa näkyvä uutuus on sohvapöytä koristava by Lassenin kubus 4 -kynttilänjalka. Se on hankittu Kouvolassa viime kuussa lopettaneen Designkellarin loppuunmyynnistä. Sitä liikettä jään kyllä kaipaamaan, vaikken ehtinytkään pistäytymään kuin pari kertaa. Valitsin kubuksen mustana, sillä pidän sen matasta pinnasta ja ajattomasta väristä. Toimii aina. Nyt heinäkuisen sateisen ukkospäivän kunniaksi kaivoin jälleen kynttilät tauon jälkeen esiin ja laitoin kynttilänjalat käyttöön. Ja kivastihan ne kynttilät sopivat näin kesäiltaankin tunnelmanluojaksi.



Alimmassa kuvassa näkyy myös loppukeväästä hankittu uusi matto, josta minun piti jo ajat sitten kirjoittaa. Sitten se alkoi nuhraantua ja tummua käytön myötä, enkä ole sitten viitsinyt kovin tarkkoja lähikuvia ottaa. Matto on siis Askosta ja siitä piti myyjän mukaan lähteä tahrat ihan pyyhkimällä. Suoja-ainekin siihen suihkutettiin huolellisesti päälle. Ja ei kyllä tahrat siltikään meinaa lähteä millään! Parhaiten lähtee kotikonstein etikan ja ruokasoodaa avulla (tahran päälle kaadetaan etikkaa ja ripotellaan ruokasoodaa, annetaan vaikuttaa ja kuivettua imuroidaan pois), mutta se ei auta muuhun värjääntymiseen, jota siis ihan maton päällä kävely aiheuttaa. Maton piti sopia myös ulkokäyttöön, mutta olisi kyllä aika nopeasti ihan kamalan näköinen... Onneksi maton voi pestä vedellä, vaikka ihan painepesurilla, ja se ostettiin tarjouksesta, eli se oli myös tosi edullinen. Ei siis oikeastaan harmita, ettei se ihan koskemattomalta enää näytäkään. Eläinkodissa saa tottua siihen, ettei valkoinen kuitenkaan pysy ikinä valkoisena ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!