maanantai 2. huhtikuuta 2018

Hääkutsut graafikolta

Hääpäivä lähestyy kiihtyvällä vauhdilla, ja on aika saada kutsut maailmalle. Päädyimme tilaamaan kutsut graafiselta suunnittelijalta, joka käyttää kutsuessaan käsin tehtyä kalligrafiakirjoitusta. Kutsuista halusimme hyvin selkeälinjaiset ja tyylikkäät. Kortin etupuolelle tuli kutsuteksit, ja kääntöpuolelle hääinfo, jossa on meidän häänettisivujen osoite. Sivujen kautta voi ilmoittautua häihin, ja lisäksi keräämme sinne tietoa juhlapaikasta, osoitteet kartalla, ja ohjeita pysäköintiin. Tosi näppärää!

Kutsut tilasimme Willow visualsilta, koska pidän kovasti hänen tyylistään. Instagramin puolelta bongasin mieluisan kutsumallin, jonka pohjalta graafikko Petra suunnitteli meille kutsut meidän omilla teksteillämme. Halusin meidän nimet, sanan ”tahdon” ja infopuolen otsikon kalligrafialla, muuten Petra valitsi fontit ja lisäsi kivan kehyksen tekstien ympärille. Paperiksi valittiin luonnonvalkoinen, puuvillapaperi, jonka pehmeä tekstuuri tuo lämpöä yksinkertaisen graafisen ulkoasun vastapainoksi. Lisäksi tilasin etsystä sinettileimasimen meidän nimikirjaimilla, sekä shamppanjanväristä sinettivahaa. Sinetti toi kutsuihin sen viimeisen silauksen, ja vähän juhlavuutta. Pääsin myös itse askartelemaan edes jotain ;).

Sinetit tuovat kutsuihin viimeisen silauksen.

Kutsut saapuivat postissa pääsiäisviikon tiistaina, joten pääsiäisenä saimme jaettua ainakin kolmanneksen, kun kokoonnuimme sukulaisteni kanssa juhlimaan ukkini 90-vuotisjuhlia. Kuorten kanssa tulikin hieman tiukempaa, koska kun kutsut saapuivat, huomasin niiden olevan hirman ostamiani kuoria suuremmat. Note to self - tarkista jatkossa myös tarkat mitat A-luokituksen lisäksi... Niinpä päädyin keskiviikkona tilaamaan myös kuoret Willow visualsilta, sillä Petralla oli varastossa tarpeeksi oikeankokoisia kuoria (joiden löytäminen netistä osoittautui yllättävän haastavaksi), ja pikakirjeenä ne ehtivät seuraavaksi päiväksi juuri ennen pääsiäspyhiä. Se säästöyritys ei siis mennyt ihan nappiin, mutta onneksi keksin käyttää valmiiksi kirjoitettuja kuoria sitten ristiäisten kiitoskorttien jakamiseen (miten niin ”vähän” myöhässä, eikö 2 vuoden sisällä juhlasta ole ihan tarpeeksi ajoissa?), joten nekään eivät mene hukkaan.

Kutsun etupuoli.

 
Kutsun takana on hääinfo. 

 Kuoret kirjoitin itse käsin, viivotinta apuna käyttäen (pitäähän tekstien olla suorassa ja keskellä!). Tein ensin apuviivat ja kirjoitin nimet lyijykynällä, jonka jälkeen kirjoitin vielä päälle ohuella tussilla ja kumitin lyijykynän jäljet pois. Onneksi olin jo syksyllä alkanut harjoitella käsin kirjoittamista, joten sain mielestäni oikein nätit tekstit aikaiseksi, vaikka harjoittelu ei olekaan ollut ihan yhtä ahkeraa, kuin alunperin olin ajatellut.

 
Valmiit kuoret näyttävät tältä. 
Tällä viikolla kirjoitan vielä loput kuoret, ja laitamme ne postiin. Yksi asia taas hoidettu! Häihin onkin tänään jäljellä enää 124 päivää, eli 4 kk ja 2 päivää! Viikonloppuna menemme teettämään miehelle puvun, mutta siitä kerron sitten lisää myöhemmin! 

7 kommenttia:

 1. Wow, onpas sulla tosi kaunis käsiala! Mäkin olen harjoitellut vähän (todellakin vain vähän) kalligrafiaa ja haaveilin kirjoittavani hääkutsuihin osoitteet oikein hienosti. Harjoitella pitäisi kuitenkin vielä huomattavasti lisää... Miten sä opettelit, onko hyviä vinkkejä tai linkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on oikeasti aika kauhea käsiala, mutta harjoittelun avulla osaan nyt jo kohtalaisen nätisti kirjoittaa, kun olen tarpeeksi huolellinen. Normaali kirjoitus on edelleen yhtä kauhean näköistä kuin ennenkin :D

   Mä olen opetellut oikeastaan ihan vain etsimällä kauniita fontteja Pinterestistä (tsekkaa mun Calligraphy-kansio), ja sitten olen vain pyrkinyt kopioimaan saman. Hyvä silmä-käsi -koordinaatioharjoitus samalla! Mustekynää en ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia, mutta varmasti jossain vaiheessa hankin, jotta voin alkaa harjoittelemaan ihan sitä oikeaa kalligrafiaa. Siihen suosittelen thepostmansknock.com -sivustoa. Esimerkiksi täältä löytyy hyviä vinkkejä aloittelijalle: https://thepostmansknock.com/beginners-guide-modern-calligraphy/. Tsemppiä harjoitteluun!

   Poista
  2. Täältä löytyy mun Pinterestin Calligraphy-kansio: https://pin.it/w6rti4e4jffre6

   Poista
  3. Kiitos huipuista vinkeistä! Ehkä mulla on sittenkin vielä toivoa. :D

   Poista
  4. Ei kestä! Juu, hei varmasti on vielä paljonkin toivoa! :)

   Poista
 2. Siis todella tyylikkäät kutsut! Ihanan suoraviivaista ja selkeää <3 Ja tosi kauniit sinetit. Meillekin on tulossa sinetit niin silmä osuu niihin tosi herkästi :) Niin ja pakko kommentoida samaa kuin Tanja, että tosi kauniit nuo käsinkirjoitetut tekstit. Mulla on melko kammottava käsiala enkä usko, että motivaatio riiittää treenaamaan parempaa ennen kutsuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Tulipa hyvä mieli kommentistasi <3. Selkeä ja tyylikäs oli mitä haluttiin, koska varsinkin minun silmää sellainen miellyttää kovasti, eikä mieskään turhista krumeluureista välitä. Sinetit onnistui yllättävän helposti, vaikka en ollut koskaan ennen niitä tehnyt. Pari hyvää vinkkiä löysin netistä, ja niistä taidan kirjoitella tässä lähipäivinä oman vinkkipostauksen. Teettekö itse sinetit?

   Ja kiitos! Yllättävän pienellä harjoittelulla minäkin opin siistimään käsialani, joten ei se mitenkään mahdotonta ole. Itse tein viivottimella apuviivat ja kirjoitin lyijykynällä haaleasti pohjat, jotka vaan vahvistin tussilla. Näin jälkeä sai korjailtua, mutta olennaisinta oli kirjoittaa t o d e l l a hitaasti. Kirjaimet enemmänkin piirretään, kuin kirjoitetaan!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!