sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Maailman kaunein vihkisormusAloitin sormusjahtini samalla, kun kihlautumisen jälkeen kävimme suurennuttamassa vanhat kihlasormuksemme (pitkä tarina). Yksinkertaisen puolipyöreän kihlasormuksen rinnalle kaipasin näyttävää sormusta, ja koska sormus on miehen ja valokuvien (meidän tapauksessamme myös videokoosteen) lisäksi ainut konkreettinen asia, mikä hääpäivästä jää, halusin panostaa siihen erityisesti.  

Toisin kuin hääpukuja, sovittelin lukuisia erityylisiä sormuksia monessa eri liikkeessä ja pohdin valintaani kuukausia. Vaikka hääpuku on minulle tärkeä asia, sormus on ilmiselvästi vielä tärkeämpi. 

Jo ensimmäisessä liikkeessä huomasin pitäväni erityisesti halo-mallisista sormuksista, joissa suurempaa keskikiveä kiertää rivi pienempiä timantteja. Halusin myös rivitimantit sormuksen runkoon, koska näin molemmat sormukset erottuvat paremmin, ja yhdistelmässä on kivasti "rytmiä". Voisin joku päivä kerätä sovituskuviani erilliseen postaukseen, jos joku saisi niistä vaikka itselleen vinkkiä mieleisestä sormuksesta!

Oman sormukseni löysin lopulta samasta paikasta kuin pikkusiskoni pari vuotta aiemmin, hämeenlinnalaisesta  Kultasepät Narsakka -nimisestä 1940-luvulta asti toimineesta perheyrityksestä, jota luotsaa jo kolmas sukupolvi. Kävin sovittelemassa sormuksia siskoni luona kyläillessäni, mutta silloin jäin vielä miettimään. Pari päivää eri vaihtoehtoja pohdittuani tiesin päätyväni Narsakan Festive-sormukseen. 

Lokakuisille Love Me Do -häämessuille marssinkin sitten sormuksenostoaikeissa, sillä tiesin Festive-sormusten tulevan messuille esittelyyn, ja toivoin saavani hyvän messualennuksen. Näin kävikin, ja aikani sormusta soviteltuani laitoin sormuksen tilaukseen pienillä muokkauksilla. Halusin timanttien istutusten ympärille koristeellisen krysanttireunuksen, ja lisäksi flakkamallisen rungon profiilia hieman pyöristettiin, jotta se sopisi paremmin puolipyöreän kihlasormukseni rinnalle. Alkuperäinen malli on Festive Ensemble 504-070, ja tässä sormuksessa on lisäksi haluamani krysanttireunus, kivenä on vaaleanpunainen morganiitti. Pohdin myös morganiittia vaihtoehtona, mutta se vaatii jatkuvaa puhdistamista ettei sameudu ja on timanttia pehmeämpi, joten päädyin helppoon ja ajattomaan timanttiin. 

Tilauksen tein Malmin korupajan kautta, sillä he toimivat Narsakan Festive-malliston jälleenmyyjinä  (jälleenmyyjiä on ympäri maan), ja Narsakan kultasepät olivat messuilla edustamassa Malmin korupajaa. Toimitus otettiin kuukauden päähän, mutta myöhemmin siirsin toimituksen veronpalautusten saapumisen yhteyteen ;). Alunperin suunnittelin käyväni noutamassa sormuksen, mutta lopulta sormuksen oltua valmis päädyin kuitenkin pyytämään toimituksen postitse. Sovimme Malmin korupajan asiakaspalvejian kanssa tomituksesta perjantaina puolen päivän jälkeen, ja lauantaina klo 16 sormukseni oli jo noudettavissa. Todella nopeaa toimintaa, ja erinomaista asiakaspalvelua! (Tämä ei muuten ole mikään mainos, olen vain aidosti todella tyytyväinen molemmista yrityksistä saavaani palveluun ja tuotteeseen.)

  
   

Kaiverrusta pohdin pitkään, sillä en halunnut mitään imelää "Ikuisesti" tai "Aina yhdessä". Näin Harry Potter -sukupolveen kuuluvana "Always" olisi ollut yksi potentiaalinen vaihtoehto, mutta halusin kuitenkin jotain suomenkielistä ja henkilökohtaisempaa. A:n ehdotus, "Big Mac 4,95" ei myöskään mennyt läpi, voitteko kuvitella?! Kakkosvaihtoehdoksi ylsi lyhyen ytimekäs "Olen tässä" pienenä sisäpiirivitsinä, sillä töistä tullessaan A laittaa aina ko. viestin, jos pikku-A on ulkona nukkumassa, jotta voin huolehtia siitä etteivät koirat haukullaan herätä nukkuvaa tyttöstä. Ja olisihan se osuva noin yleisestikin.

Voittajaksi selviytyi kuitenkin "Tässä hetkessä on kaikki 4.8.2018". Avaan tätä teille hieman. Tulevaisuus on aina mysteeri, ja vaikka naimisiin mennessä sitoudumme toisiimme loppuelämäksemme, ei kukaan tiedä huomisesta. Toinen voi sairastua tai jopa kuolla. Ja kyllä, erokin on mahdollinen, vaikka en niin tietenkään haluaisi ajatella. Samalla halusin, että kaiverrus palauttaa mielen nimenomaan hääpäivään, ja siihen täydelliseen onnentunteeseen, joka silloin (ja nyt) vallitsee. Siihen tunteeseen, etten haluaisi mitään enempää, sillä minulla on jo kaikki mitä tarvitsen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tässä hetkessä on kaikki.

Jos tämä ei olisi mahtunut, olisin valinnut vaihtoehto B.n.


Yksi huolenaiheeni, jonka eräs kultasepänliikkeen myyjä herätti, oli se naarmuttaako vihkisormus kihlasormusta kun kihlasormus jää vihkisormuksen alle. Pelkäsin myös että timanttien istutukset tarttuisivat kiinni villapaitoihin tai raapisivat. Omien sormusteni väliin jää lisäksi pieni rako, joten tätä ongelmaa ei pitäisi olla. Toisen liikkeen myyjä onneksi rauhoitteli, ja vakuutti laadukkaiden sormusten olevan niin huolella valmistettuja, että ne eivät naarmuta tai tartu kiinni. Vaikka vihkisormukseni näyttää allaolevan kuvan perusteella aika korkealta, se ei kuitenkaan tunnu siltä. Istutukset on tehty huolella, eikä sormus todella tartu mihinkään kiinni. Yllättävän huomaamattoman tuntuinen sormessa, uskokaa tai älkää! (Äidille terveisiä.)


En voisi olla sormukseeni tyytyväisempi, voisinpa jo pitää sitä sormessani joka päivä! Odotettava kuitenkin on, mutta onneksi hääpäivä lähestyy kovaa vauhtia. Tänään on jäljellä 237 päivää, eli 7 kuukautta ja 24 päivää. Siihen asti "my precious" saa asustaa kauniissa valkoisessa rasiassaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis sormus! Mukavaa myös, että seppä oli valmis muokkaamaan malia sinulle vielä mieleisemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Narsakalla kaikki sormukset valmistetaan tilauksesta käsityönä, joten muokkauksia on mahdollista tehdä makunsa mukaan. Tällaiset pienet muutokset eivät edes vaikuttaneet hintaan ollenkaan! Itsekin pohdin alunperin timanttien vaihtamista hieman pienempiin, jolloin hinta olisi tippunut jonkin verran, mutta messutarjous oli niin tuntuva, että päädyin lopulta kuitenkin mallistokokoon. Onneksi. Suosittelen siis todella lämpimästi ko. yritystä, he olivat tosiaan valmiita tekemään minulle unelmieni sormuksen, minulle sopivaan hintaan.

   Poista
 2. Todella kaunis sormus. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä palvelulta ja kiva, että sormuksen muokkaaminen juuri sinulle mieluisaksi onnistui noin helposti. Ja apua miten kaunis kaiverrus, varsinkin kun avasit sanojen merkityksen kaiverruksen takana, koska juuri noinhan se on. Tulevaisuus on täysi mysteeri, mutta hääpäivän hetkenä kaikki on tässä. <3

  Minä ainakin olisin kiinnostunut sovituskuvista eri sormuksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuten edelliselle kommentoijalle vastasin, Narsakalla kaikki sormukset tehdään tilauksesta käsityönä, joten pienet muokkaukset, kuten omaani tulleet, onnistuvat helposti ilman lisäkustannuksia. Itsekin pohdin ensin timanttien vaihtamista pienempiin, jolloin hinta olisi laskenut tuntuvasti, mutta messutarjous oli niin hyvä, että päädyin kuitenkin tähän mallistokokoon. Suosittelen siis pyytämään omaan budjettiin sopivaa tarjousta!

   Kiva kuulla, että ymmärsit kaiverruksen idean, pelkäsin kuulostavani kyyniseltä!

   Ja kiva jos sovituskuvat kiinnostaa, voisin yrittää vielä tämän viikon aikana kasata ne omaksi postauksekseen.

   Poista
 3. Vau, todella kaunis sormus! Tuo krysanttireunus on niin piste iin päälle.

  Minäkin kävin tänään kultasepän luona sovittamassa valmisteilla olevaa sormustani. Voin vain kuvitella mikä työ ja tuska sulla on nyt olla koko ajan ihailematta sormusta, kun olet saanut sen kotiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen samaa mieltä, krysanttireunus tekee tästä sormuksesta ehdottomasti kauniimman. Nyt en lisäisi tai poistaisi mitään, se on näin just täydellinen <3

   Sinulleko teetetään sormus? Tosi jännittävää! Saa ainakin just sellaisen kuin haluaa, ja onhan se hienoa että on nimenomaan itselle suunniteltu. Minkälainen sormuksesta on tulossa?

   Pakko myöntää, että pelkäsin näpelteleväni sormusta koko ajan, mutta todellisuudessa sovittelin sitä kaksi päivää, ja viimeisenä kahtena päivänä en ole edes avannut koko rasiaa! Olen kyllä suunnitellut kurkistavani sormusta, mutta sitten unohtanut. Ilmeisesti riittävän paljon muuta meneillään, niin ei koko aikaa ole mielessä. Se lienee tässä vaiheessa ihan hyväkin, kun häihin on vielä lähes 8 kk aikaa!

   Poista
 4. Ihana, todella kaunis sormus ja onnittelut the sormuksen löytymisestä! Minäkin olen pohdiskellut kovin, mitä sinne sormukseen kaiverruttaisi... Tuo teidän tekstinne kuulostaa kauniilta ja kivan persoonalliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuntuu hyvältä, kun tietää että oma sormus on just eikä melkein sellainen kuin haluaakin!

   Kaiverrusasia oli kyllä aika pulmallinen, kun en halunnut tosiaan mitään kauhean kliseistä, ja onneksi se vain yhtenä iltana sängyssä makoillessani loksahti kohdalleen. Mieti onko teillä joku usein toistuva lausahdus tai yhteinen juttu, joka sormukseen sopisi. Se voi olla jotain yllättävääkin, mielestäni on tärkeintä, että siinä on jotain henkilökohtaista. Toki nimet ja päivämäärä toimii aina, mutta jos haluaa jotain muuta, niin siinä onkin sitten pähkäilemistä! Onneksi sormuksen voi kaiverruttaa vaikka häiden jälkeenkin, jos ei meinaa hyvää ideaa heti keksiä.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!