tiistai 21. marraskuuta 2017

Hääpuvun noutosovitus

Sain toissa viikolla yllättävän puhelun Niinattaresta. Pukuni oli jo saapunut, ja kyselivät milloin pääsisin noutamaan sen. Hieman hämmentyneenä sovin ajan noutosovitukseen seuraavan viikon viikonlopulle, sillä puvun arvioitu saapumisaika oli alunperin ollut vasta helmikuussa. Toimitus oli kuitenkin ollut odotettua nopeampaa, ja niinpä saisin pukuni kotiin jo nyt!

Ajelimme perjantaina vanhemmilleni Kouvolaan yöksi, ja lauantai-aamuna laitoin meikin (voi kunpa osaisin meikata!) ja väkersin itselleni jonkin näköisen nutturakampauksen (voi kunpa osaisin tehdä kauniita kampauksia!). Otin mukaan myös huntuni sekä perintöhelmet, jotta saisin testata koko asukokonaisuuden kerralla. Pienen jännityksen saattelemana ajelin Helsinkiin. Mitä jos puku ei enää tuntuisikaan yhtä mieluisalta, kuin ensimmäisellä sovituksella?

 
Äidiltä lainattu hiuskoristekin meni vinoon. Korjasin myöhemmin suoraksi.

  


Saavuin Niinattareen, ja minut tunnistettiin jo ovella. Tuli ihanan tervetullut olo. Liikkeessä oli kova hulina päällä, ovella oli juuri edellinen porukka lähdössä, ja muita oli sovittelemassa. Vinkkinä siis sanottakoon, ett jos haluat sovitella omassa rauhassa, lauantai ei ehkä ole paras vaihtoehto. Itseäni iloinen hälinä ei kuitenkaan haitannut lainkaan.

Liikkeen omistaja, ihana Niina Kuhta ohjasi minut sovituskoppiin ja sujahdin pukuuni (tällä kertaa helposti, toisin kuin liian pieneen sovituskappaleeseen). Hän mallasi hunnun päähäni, ja kiipesin korokkeelle peilin eteen itseäni ihailemaan. Ujutimme puvun alle vielä vannehameen, joka toi helmaan kivasti lisää volyymia ja helpotti kävelemistä. Koristevyöni oli tilauksessa, eikä se ollut  vielä saapunut, joten sovittelimme pukua toisen vyön kanssa. Haen vyön myöhemmin, tai saan sen halutessani postitettuna.

Puku oli nyt kaksi kokoa isompi, kuin mitä alunperin sovitin. Tämä siksi, että lantioni on noin kaksi kokoa isompi kuin ylävartaloni, ja puku oli tietysti tilattava niin että se päällä pystyy myös istumaan. Sovituskoossa en mahtunut edes kumartumaan, vaikka yläosasta se olisikin ollut sopiva. Ompelijat kuitenkin muokkaavat pukua juuri mittojen mukaan, joten en ole siitä (kovin) huolissani. Aloitan tosin huomenna valmennuksen personal trainerin kanssa, ja hieman jännittää miten paljon kroppa ehtii suunnilleen puolessa vuodessa ennen kuin pukuun tehdään muokkaukset. Onneksi pukuni malli mahdollistaa suuretkin koon muutokset.

Pyörin puku päällä peilin edessä aikani, ja sitten poistuin pukuineni tyytyväisenä. Puvun jätin säilytykseen vanhempieni luo. Muuten en ehkä malttaisi pitää näppejäni siitä erossa.

Koska olen malttamaton, tässä vielä sneak peek puvustani. Enempää ette kuitenkaan näe ennen hääpäivää!

  
Yksityiskohtia puvusta.

256 päivää häihin!6 kommenttia:

 1. Äää kuulostaa niin jännittävältä ja tsemppiä pt treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan tosi innolla, olen kaivannut tällaista jo raskausajasta asti, kun tuntui että kroppa alkoi pettää alta. Ihanaa saada nyt ammattilainen avuksi ohjaamaan ja kannustamaan. Tulee niin tarpeeseen, ihanaa panostaa itseeni kunnolla!

   Poista
 2. Oi, puku on varmasti upea! <3 Huippu blogi sinulla, pitää jäädä seurailemaan :)) Henriikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, k i i t o s!! <3 Toivottavasti mieleistä luettavaa löytyy myös jatkossa! :)

   Poista
 3. Oho, ihan mahtavaa, että sait noin nopeasti puvun! Minunkin puvun olisi tarkoitus saapua helmikuussa.

  Omat kokemukseni Niinattaresta eivät olleet kovin hyvät. Minua häiritsi kiire, hälinä ja sekä pukujen että ihmisten täyteys. Sovituskopit niin pienet, etten kunnolla mahtunut sinne muhkeiden helmojeni kanssa, minkä vuoksi muut liikkeessä olevat näkivät minut välillä puolialasti. Jouduin myös neuvomaan toistuvasti minua avustanutta työntekijää, miten se puku pitää pukea/ottaa pois ja muistuttamaan toistuvasti, että kiinnitysvyö täytyy avata, ennen kuin puvun voi vetää pois. No, löytyi sieltä yksi hyvin varteenotettava puku, jota jäin vakavasti harkitsemaan, mutta lopulta päädyin erään toisen liikkeen pukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olin ihan häkeltynyt, kun soitto liikkeestä tuli jo näin pian! Meni jotenkin pasmat sekaisin hetkeksi, mutta olen kyllä jo toipunut :D

   Harmi että koit hälinän häiritseväksi! Itse sain hyvää palvelua, vaikka toki kiireen tuntu ja pienoinen ahtaus näkyikin puvun noutosovituksessa. Minua tämä ei kuitenkaan häirinnyt, mutta ymmärrän jos jotain häiritsee. Ensimmäisellä sovituksella kävin arki-iltapäivänä, ja silloin oli paljon rauhallisempaa. Olisihan se ihanaa mennä rauhassa omaan huoneeseen shamppanjalasi kädessä oman myyjä kanssa sovittelemaan, kuten amerikkalaisissa sarjoissa. Ymmärrän myös hyvin, että sellaisen palvelun tarjoaminen nostaisi pukujen hintoja merkittävästi, eikä Suomessa muutenkaan keskimäärin käytetä rahaa hääpukuun yhtä paljoa kuin ulkomailla. Sinällään sääli, mutta ymmärrettävää. Pidin kuitenkin Niinattaren myyjistä kovasti, joten minulla ei sen suhteen ole valitettavaa.

   Kiva että olet oman pukuni löytänyt! Nyt sitten jännityksellä odottamaan milloin puku saapuu. Tänä vuonna on ilmeisesti monella valmistajalla toimitukset olleet normaalia nopeampia, joten ehkä sinunkin pukusi saapuu jo aiemmin!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!