torstai 6. elokuuta 2015

Siskon häät Sastamalassa - Juhlatila ja koristelu

Menneenä lauantaina juhlittiin pikkusiskoni häitä Sastamalassa... anteeks, Tyrväällä, ja ajattelin (näin sisustuspainotteista blogia kun tässä ainakin yritän kirjoittaa) kertoa yhdessä postauksessa juhlatilasta ja sen koristelusta. (Kuvat ovat iPad-laatua.)

Perjantaiaamuna aikaisin ajelimme vanhempieni kanssa juhlapaikkaa koristelemaan, ja koko päivä siellä vierähtikin. Juhlatilana oli viehättävä Tervahovi, joka koristeltiin lukuisin valoköynnöksin, lyhdyin ja kynttilöin. Alakerrassa oli ruokailutila, jossa oli 10 pitkää pöytää vieraille (reilut 100 vierasta, mahduttiin tiiviisti) sekä morsiusparille oma pieni kahdenhengen pöytä. Pöydät katettiin valkoisin liinoin, päälle levitettiin juuttikankaat kaitaliinoiksi, ja koristeina toimivat kirpputoreilta haalitut messinkiset kynttilänjalat valkoisine kynttilöineen, sekä lasipurkkeihin asetellut harsokukat, valkoiset ja vihertävät hortensiat, ja vaaleanvihreät neilikat. Morsiuspari, muotoilijoita kun ovat molemmat, oli itse suunnitellut kaiki koristelut ja täytyy sanoa, että mielestäni ne olivat tähän tilaan aivan napakymppi! Sopivan rouhea tyyli, joka ei sodi tilan vieläkin rouheampien seinien kanssa, mutta kuitenkin juhlavan pelkistetty olematta liian maalaisromanttinen. Tilan puolesta saadut pöydät ja tuolitkin sopivat tumman värinsä puolesta kauniina kontrastina vaaleiden koristeiden kaveriksi ja toivat omalta osaltaan lisää juhlavuutta.
Yläkerta oli varattu bändille ja tansseille, ja salin kattoon viriteltiin valoköynnöksillä upea tähtitaivas. Lisäksi jokaisessa pylväässä roikkui ledeillä toimiva myrskylyhty ja katonrajaan ripustettiin parikymmentä valkoista paperinarupalloa. Tanssilattian reunustoilla oli muutama pöytä levähdystä varten, ja ne koristeltiin mutkattomasti juuttikankailla, ja juomalaseihin sujautetuilla ledituikuilla. Eikö tullutkin suorastaan unenomainen tunnelma? Kuvat on otettu perjantai-iltana, kun kaikki alkoi olla valmista, joten myrskylyhdyt ja ledituikut eivät näissä kuvissa valitettavasti ole päällä, eikä kynttilöitä ole sytytetty.
Juhlapaikalla oli lisäksi kabinetti- ja saunatilat sekä katettu terassi paljuineen. Perjantai-iltana, tai oikeastaan yönä kävimmekin vielä A:n, serkkuni ja äitini kanssa paljussa ja saunassa rentoutumassa rankan päivän jälkeen (siis mulla äitillä oli rankka päivä koristellessa, pojat olivat ajelleet illaksi Kuopiosta töiden jälkeen, joten olihan niilläkin toki rankka ajomatka takana). Pari kertaa pistäydyin jopa viereisessä järvessä lumpeenlehtien keskellä pulahtamassa täyden kuun paistaessa kirkkaalta taivaalta. Vesi oli aika vilpoisa, mutta toimi täydellisenä väsyneiden jalkojen virkistäjänä! Silläpä jaksoihin sitten hyvin seuraavaan päivään, jolloin koittikin itse H-hetki, mutta siitä lisää myöhemmin... 

T. Kaaso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!