Näin vapun kunniaksi meillä on herkuteltu tekemällä pitsaa. Koska tämä kuvissa näkyvä pitsa on ihan parasta, ajattelin vinkata siitä myös teille, mikäli joskus kaipaatte vähän kevyempää pitsareseptiä. Sain idean alunperin Kotipizzan Parmiamo -pitsasta, jätän vain siitä mozzarellan pois, ja nykyään kun teemme itse pitsaa, teen lähestulkoon aina tätä. Tosi maukasta, ja paljon kevyempää kuin "normaali" juustoinen pitsa. Ja lisäksi kun tekee pitsapohjasta vielä runsaskuituisemman version lisäämällä taikinaan ruisjauhoja, saa entistä terveellisemmän - ja maukkaamman - version.
Koska meillä ei ole kotona leivinuunia, jossa pitsapohjasta paistuu ihanan rapea, meillä käytetään paistamiseen pitsakiveä, joka ajaa käytännössä saman asian. Pitsakivi kuumenee uunin mukana, ja uunin saavutettua riittävän lämpötilan, kivi otetaan ritilän kanssa hetkeksi uunista, kaulittu pitsapohja nostetaan kivelle ja täytteet laitetaan päälle, sitten vain takaisin uuniin. Tässä pitsareseptissä paistetaan vain pohja ja tomaattikastike (halutessaan voi laittaa myös mozzarellaa, mutta itse jätän sen pois), kaikki täytteet tulevat päälle tuoreina pitsan valmistuttua. Paistoaikaa on siis tosi nopea, ja herkuttelemaan pääsee alta aikayksikön!
|
Kaulitse pohja valmiiksi uunin kuumentuessa. |
|
Ennen paistamista laitetaan vain tomaattikastike.
|
|
Valmis paistettavaksi.
|
|
Täytteeksi tulee parmankinkkua ja halkaistuja kirsikkatomaatteja... |
|
... ja rukolaa sekä parmesanraastetta.
|
|
Valmis!
|
|
Koirat nuohoaa lattioita herkkupalojen toivossa.
|
Minkälaisia pitsavinkkejä teillä on? Uppoaako tällainen kevyempi versio, vai pitääkö pitsan olla paksu ja juustoinen?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Lämmin kiitos kommentistasi!