sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Hääsuunnittelut käynnissä

Hei taas pitkästä aikaa!

Paljon on tapahtunut sitten viime postauksen. Pieni tyttömme juhli elokuussa 1-vuotissynttäreitään, ja juuri ennen syntymäpäiviä A päätti yllättää vuosipäivän illallisella kosimalla! Yhteistä taivalta on nyt takana jo 11 vuotta, ja olemme siinä ajassa ehtineet kokea yhdessä kaikenlaista. Vauvan saaminen ja kulunut vauvavuosi hioi meistä entistä paremman tiimin, ja nyt olemme molemmat valmiita astelemaan avioon. Päätimme siltä istumalta hääpäivän, vuoden päästä lauantaina.

Olen haaveillut ja "hieman" suunnitellutkin unelmahäitäni jo lähes vuosikymmenen, joten haluamani tyyli oli jo aika vahvasti muotoutunut. Koska haluamamme päivä on keskellä pahinta hääsesonkia, ja aikaa häihin vain vuosi (mikä on varsin vähän, koska osa juhlapaikoista varataan jopa 2 vuotta etukäteen!) ryhdyin heti tuumasta toimeen. Sivuhuomautksena tässä kohtaa sen verran, että A antoi käytäänössä vapaat kädet, koska tietää miten paljon rakastan häiden suunnittelua, eikä yksityiskohdilla ole hänelle juurikaan väliä. Silti hyväksytän hänellä kaiken ennen lopullista päätöksentekoa, jotta molemmat saavat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin.

Heti kihlautumista seuraavana päivänä varasin ajan vihkimiseen Kuopion Tuomiokirkosta. Saimme melko myöhäisen vihkimisajan, klo 16.30, mutta soittelen vielä alkuvuodesta uudestaan josko joku parempi aika olisi vapautunut. Siihen asti mennään tällä. Seuraavaksi aloimme kartoittaa juhlapaikkoja. Kriteereinä oli kaunis, viihtyisä tila, eli ei mitään puolapuita, tai koriskenttäraitoja lattiassa, tilaa vähintään 100 vieralle tai mielellään jopa 150:lle (listalla oli tässä kohtaa n. 140 nimeä), yhtenäinen juhlasali, johon kaikki vieraat mahtuvat yhtä aikaa, ja paikka johon saa tuoda omat juomat ja cateringin. Selasin nettiä kuumeisesti monta päivää ja kartoitin kaikki paikat, jotka täyttivät edes osan kriteereistämme. Lähes kaikki varattuja. Tietysti. Haluamallemme päivälle löytyi ainoastaan yksi vapaana oleva juhlatila, johon mahtuu samaan tilaan maksimissaan 80 (ja silloin on jo ahdasta), ja viereiseen huoneeseen n. 20. Muut vaihtoehdot olivat tila, johon mahtuu jopa 200, mutta josta pitää ottaa catering ja juomat (viinipullo 36-40 euroa, jaiks!) tai vasta syyskuun puolivälissä vapaana oleva valtava tila johon mahtuu sinnekin n. 200 vierasta, mutta jonka Se juttu, eli upea miljöö, ei välttämättä pääsisi ihan oikeuksiinsa enää syyskuussa. Noin parin viikon harkinnan jälkeen päädyimme varaamaan sen pienen, mutta muuten kriteerit täyttävän juhlatilan, eli Rauhalahden kartanon, joka oli vapaana juuri haluamanamme päivänä. Se tarkoittaa valitettavasti vieraslistan tiukkaa karsimista, mutta samalla auttaa myös budjettia (jota en täällä aio paljastaa) olemaan karkaamatta täysin käsistä. Alla puhelimella räpsäisty kuva kartanon juhlasalista.

Juhlatila.

Seuraavaksi piti varata valokuvaaja. Tämä oli ehkä toistaiseksi vaikein päätös tähän mennessä, sillä hyviä oli niin monta, ja kuvat ovat varsinkin minulle yksi päivän tärkeimmistä asioista. Eihän häiden jälkeen jää juuri muuta konkreettista, kuin mies, sormus ja kuvat, eli niistä ei tingitä! Tässäkin kohtaa huomasi, että olimme järjestelyiden kanssa aika viime tipassa, sillä osa valokuvaajista oli jo varattu. Onneksi löysimme ihanan valokuvaajan, ja vieläpä Kuopiosta! Helpottaa kovasti, kun kuvaaja tuntee lokaatiot, ja voi jopa auttaa päivän aikataulujen suunnittelussa, ja lisäksi suositella alueelta hyviä palveluntarjoajia. ADLV Henriikka H. pomppasi vastaan ihan Google-haun perusteella, ja molemmat pidimme hänen tyylistään, ja kuvien valoisuudesta. Niinpä lopulta valinta olikin helppo, ja varasimme Henriikalta 12 tunnin dokumentaarisen kuvauksen.

Alle kaksi viikkoa kihlauksesta kävin tilaamassa hääpukunikin! Varasin ajan Niinattareen, ja kolmas sovittamani puku tuntui omalta. Sovitin ainakin 8:aa pukua, mutta mikään muu ei päässyt edes lähelle, joten laitettiin puku tilaukseen. Ostin samalla myös pukuun sopivan koristevyön sekä hunnun. Palvelu oli aivan ihanaa, voin lämpimästi suositella kyseistä liikettä! Kävimme siskoni ja serkkuni kanssa keskellä viikkoa iltapäivällä, jolloin saimme olla mukavan rauhassa ja myyjämme oli tosi ihana! Puvusta näätte kuvia vasta häiden jälkeen, mutta asusteita saatan vilauttaa täällä jo aikaisemmin.

Muita varattuja /sovittuja asioita on bändi, videokuvaaja, kukkakauppa, kaaso ja morsiusneidot, bestmanit, kirkon esiintyjät ja sisääntulobiisi sekä ulosmarssi, catering-firma, jonka kanssa pidimme jo palaverin menusta, ja vihkisormuksenikin on jo tilattu. Myös häiden tyyli on hahmoittunut tässä parin kuukauden aikana, joten aika lailla isot linjat on jo valmiit. Näistä lisää tulevaisuudessa.

285 päivää häihin <3

2 kommenttia:

  1. Oij, olen niin onnellinen teidän puolesta! Häistä tulee varmasti ikimuistoiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Kyllä niistä ainakin itselle tulee ikimuistoiset, toivottavasti myös vieraille! Minäkin olen niin onnellinen!!

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!