keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

DIY marmoroidut pääsiäismunat

Löysin Pinterestistä My Dubio -blogin hauskan DIY-ohjeen, jossa pääsiäismunat oli koristeltu niin, että niiden kuori näytti marmorilta. Sain äidiltä pari Fazerin Mignon -munaa, jotka ovat pääsiäsimunasuosikkejani (hyviä, täyttä tavaraa JA vieläpä laktoosittomia!). Ostin itse vielä pari lisää ja päätin kokeilla munien marmorointia.

Olin aiemmin nähnyt kynsien marmorointia kynsilakalla ja käytännössä idea on täysin sama. Tarvitaan siis riittävän syvä astia, joka saa likaantua (kynsilakka tarttuu myös astiaan aika tiukasti), lämmintä vettä, hammastikku, ja kaksi eriväristä kynsilakkaa. Minulla oli tässä käytössä tummanharmaa (musta oli loppu) ja valkoinen kynsilakka. Munat nostetaan kuivumaan vaikka talouspaperin päälle, jonka alle kannattaa varata vaikka reunalliseen lautanen, etteivät munat karkaa!

Valuta astiaan lämmintä vettä. Ohjeessa oli neuvottu käyttämään huoneenlämpöistä vettä, mutta itse käytin kädenlämpöistä. Kaada hieman kynsilakkaa astian keskelle. Jos kynsilakka uppoaa pohjalle, vesi on liian kylmää. Kaada toista väriä kynsilakkapisaran keskelle ja tee hammastikulla pari vetoa niin, että värit menevät hieman lomittain. Pudota muna (varovasti) kynsilakkaläntin päälle ja nosta paperille kuivumaan. Tämä on tosi sottaista puuhaa, joten jos haluat pitää sormet siisteinä, suosittelen käyttämään kumihanskoja. Kynsilakka jähmettyy nopeasti, joten ei kannata liian kauan odotella kynsilakan kaatamisen jälkeen. Jos käytät Mignon -munia, niin niitä ei myöskään kannata kauaa liottaa vedessä, sillä niissä oleva "tulppa" alkaa muuten liukenemaan veteen.

Alla omat luomukseni, joista ei tullut läheskään yhtä hienoja, kuin ohjeessa, mutta silti mielestäni lopputulos on aika hauska! Värejä voi tietenkin käyttää mielensä mukaan, joten jos mustavalkoinen tuntuu liian ankealta, niin pinkit ja keltaiset vain kehiin. Keltaisesta puheenollen sain A:lta toissapäivänä kimpun keltaisia tulppaaneja, jotka ovat kivasti auenneet. Laitoin ne lasipurkkiin, jossa näyttävät mielestäni ihan hauskoilta.

   
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!