torstai 3. syyskuuta 2015

Ensimmäinen kurssi alkoi

Tänään alkoi opiskelu todenteolla, ja ensimmäisenä tutustutaan erilaisiin materiaaleihin ja työskentelymenetelmiin. Lisäksi kurssilla käsitellään konstruktiotekniikkaa (eli erilaisia rakenteita ja esim. liikkeen vaikutusta rakenteisiin) ja teknisen piirtämisen perusteita. Johdantoluentojen jälkeen päästiin heti tositoimiin teknisen piirtämisen tunnilla, ja mulla oli ihan luvattoman hauskaa numeroidessani eri suunnista kuvattujen palikoiden kulmia. Ihan kuin jossain Mensan älykkyystestissä olisi ollut! Tämän jälkeen vuorossa oli puupajan ensimmäiset tunnit, joissa tutustuttiin suomalaisiin puulajeihin ja puunkäsittelylaitteisiin, kuten vannesaha ja hiomakone. Opettaja demonstroi niiden käyttöä leikkaamalla ja hiomalla raakamäntylankusta henkarin puuosan. Kyllä alkoi itselläkin jo sormet syyhytä tekemään omin käsin! Onneksi sitä ei tarvitse kauaa odottaa, sillä saimme jo kaksi koivupalikkaa ja tehtävän luonnostella salaattiottimet tai wok-ruuan laittoon tarkoitetut lastat, jotka näistä palikoista olisi tarkoitus lopulta loihtia. Nyt vaan kynä syyhyämään, ja kun luonnos on opettajan hyväksymä, niin sitten onkin jo toteutuksen vuoro. 

Liikunnan ja suihkun jälkeisessä euforiassa keitin äsken kupposen vihreää teetä, sytyttelin kynttilöitä, kaivoin suosikkijääteloni pakastimesta ja otin teknisen piirtämisen kesken jääneet tehtävät ja luonnoskirjan esiin aikomuksenani viettää mukavaa iltaa itsekseni ekojen kotiläksyjen parissa. Tuntuu muuten aika aikuiselta, kun ajatuksissaan yhdistää kotiläksyt ja mukavan illan samalle päivälle! Tästä se lähtee, ja minä olen niin valmis!

2 kommenttia:

  1. Vauhdikkaasti näyttää lähtevän tuo opiskelu liikkeelle. Hyvä noin - pääsee heti konkretiaan kiinni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tää opiskelu täällä on niin erilaista yliopistoon verrattuna! Tänäänkin ehdittiin just istahtaa tunnille, ja heti saatiin tehtäväksi lähteä kiertelemään ja kuvailemaan ympäristöä. Eli kauheasti ei tartte koulunpenkkejä kuluttaa!

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!