perjantai 18. syyskuuta 2015

Omaa aikaa, ja opiskelukuulumisia


Ulkona satelee ja aiemmin vähän ukkostikin. Sisällä kuivassa ja lämpimässä fiilistelen kynttilöiden pehmeää valoa, joka tuo ihan uskomattoman paljon lämpöä pimeyden keskelle. A lähti kavereineen mökkeilemään viikonlopuksi ja minä saan tosi pitkästä aikaa nauttia ihan vain omasta seurastani. Ei tarvitse siivota kuin omat sotkut, saa vallata koko sängyn ja nukkua halutessaan vaikka poikittain, ja on aikaa tehdä ihan vaan omia juttuja. Juuri nyt nautin illasta kynttilänvalossa, ihan itsekseni. Kohta keitän teetä ja otan vähän jätskiä, Hercule Poirotkin alkaa kohta telkkarista. 

Tällä viikolla meillä oli tosi mielenkiintoinen viikko opinnoissa. Ensin kävimme läpi työsuojelua, eli työturvallisuutta ja -hyvinvointia. Muovipajassa pääsimme jo työstämään vähän muovia, ja minä teinkin kirkkaasta 3 mm:n paksuisesta akryylista kaksi pientä korurasiaa. Aion tehdä niille vielä kannet, luultavasti ohuesta koivuvanerista, joten niiden esittely jäänee siiheksi kun saan ne valmiiksi. Metallipajalla aloitimme myös työskentelyn metallimateriaalien kanssa. Leikkasimme, hioimme ja viilasimme teräsputkista paloja, joista tulee myöhemmin kynttilänjalka. Senkin esittelen myöhemmin. Lisäksi pääsimme takomaan terästä. Se oli tosi hauskaa, joskin aika vaikeaa, eikä lopputuloksessa ole kyllä kovasti kehuttavaa...

Teknisen piirustuksen tunnilla pääsimme ottamaan ensituntumaa Rhinoceros 3D-mallinnusohjelmaan. Se tulee olemaan yksi tärkeimmistä työkaluistani muotoilijana, ja sen käytössä haluan oppia tosi hyväksi. Konstruktio-opissa puolestamme leikkasimme, taitoimme, ja liimasimme ohuesta kartongista japanilaista askartelutekniikkaa (en muista enää sitä nimeä // edit. Karakuri) edustavia rakennelmia, joissa jokin osa liikkuu. Meidän rakennelmassamme sivussa olevaa pyörylää pyöritettäessä ylhäällä oleva putki liikkuu ylös-alas. Semmoista tällä viikolla. Nyt se Poirot alkoi. Eli teekuppi kutsuu. Rentouttavaa ja ihanaa viikonloppua teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo tunnelmakuva syysiltaan valoa ja lämpöä tuovista lyhdyistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lyhdyt loivat niin kaunista valoa, että oli pakko jakaa se myös täällä. Valitettavasti en saanut ikuistettua tunnelmaa lähellekään yhtä upeana kuin se paikanpäällä oli, mutta onneksi edes osa siitä välittyy tästä kuvasta.

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!