perjantai 5. joulukuuta 2014

Amaryllis kukkii ja kuvaustreeniäEilen amaryllikseni kaksi kukkaa aukenivat jo osittain, ja tänään noustessani kukat tervehtivät jo täysin avautuneina. On se vaan niin kaunis! Tuli heti hirveä himo hankkia noita lisää kotia sulostuttamaan.

Heti ensimmäisenä tartuin siis kameraan ja sain samalla treenattua  kameran eri asetusten käyttöä. Erityisesti eri valkotasapainoasetuksilla tuli mielestäni tosi kivoja eri sävyisiä kuvia, joita ajattelin tässä hieman esitellä, koska blogin yksi tarkoituksista on päästää lukijat seuraamaan omaa kehitystäni ja oppimistani sisustuksen ja valokuvauksen saralla. Vaikka olen ihan vastikään aloittanut valokuvaamisen ja oppimista on vielä aivan valtavasti, olen kuitenkin itse varsin tyytyväinen lopputuloksiin!

Kaikki kuvat on otettu luonnonvalossa kynttilöitä lukuunottamatta. ISO-arvona kuvissa on 800 ja F on 5 (oho, olis ehkä voinut sitäkin muistaa muutella. Oh well...). Tässä kuvassa valkotasapainoasetuksena on keinovaloasetus, jolla tuli mielestäni aika kauniin sinisävyinen kuva, vaikkakaan ei ihan se lopputulos, jota tavoittelin.


Tässä kuvassa valkotasapainoasetuksena on  pilviselle säälle tarkoitettu asetus, joka tuo hieman lämpöä kuvaan, mutta on kuitenkin selvästi sinertävä.


Tämä valokuva vastaa jo parhaiten tavoittelemaani lopputulosta. Tässä valkotasapainoasetuksena on käytetty salamalle tarkoitettua asetusta.


Tässä vielä hieman laajempi kuva, jossa näkyy vähän enemmän meidän olohuonetta. Ikkunan valosarjaverho heijastuu kivasti tv-hyllystön vitriiniovesta. Vesilasi ja A:n kahvikuppi tulivat vahingossa kuvaan mukaan. Hups!


Mitä olette mieltä, riittääkö kuvien laatu, vai pitäisikö vielä jälkikäteen valottaa, kirkastaa ym?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!