tiistai 2. joulukuuta 2014

Lahjatoiveita ja sisustushaaveita

Olen kova haaveilemaan kaikenlaisesta ihanasta ja kauniista, ja tämän hetkisen taloudellisen tilanteen vuoksi haaveiluksi se myös jääkin. Mutta pitkällä aikavälillä, vähän kerrassaan, voi näitäkin haaveita toteuttaa, kun vain tietää mitä haluaa ja pyrkii saavuttamaan sen (ja lisäksi minulla on joulun lisäksi syntymäpäivä ja valmistujaiset tulossa, joten näistä voi ainakin ottaa vinkkiä tyylistä ;)).


Ostin ensiasuntoni kuluvan vuoden huhtikuussa ja vihdoin minulla on koti, jolle on mahdollisuus tehdä periaatteessa ihan mitä haluan. Yhden huoneen olenkin avopuolisoni A:n avustuksella uudistanut maalilla ja tapetilla, muissa huoneissa olen vain sisustanut jo olemassa olevilla kalusteilla ja tekstiileillä. Uuteen kotiin hankittiin myös joitakin uusia kalusteita, kuten uusi sohva, sohvapöytä ja toinen sänky. Lisäksi hankin kattovalaisimia, sillä edellisessä asunnossa kaikki kattovalaisimet olivat valmiina. Tyylillisesti uuden kodin sisustus on kuitenkin varsin samankaltainen, kuin edellisen, mutta jonkin verran yhtenäisempi. Pidän kotimme tyylistä, mutta joitakin asioita haluaisin uudistaa, vähän samalla ajatuksella, kuin että on kesälle ja talvelle omat matot ym. tekstiilit, joilla kodin ilme muuttuu hieman vuodenaikojen mukaan.


Kodissamme erityisesti olohuone kaipaa mielestäni pientä päivitystä. Meillä on olohuoneessa turkoosi nukkamatto ja siihen kaipaisin vähän erilaista tyyliä tilalle. Jyväskylän asuntomessukuvien myötä olen ihastunut marokkolaiseen tyyliin ja pieniä ripauksia tästä haluaisin tuoda olohuoneeseen (työhuoneesta/vierashuoneesta sitä jo löytyykin, mutta siitä lisää myöhemmin...). Marokkolaistyyliä ajattelinkin tuoda maton avulla ja haaveilenkin Annon Pandora -matosta (juu, blogimatto, tiedän!) harmaavalkoisena (6). Muita blogeista tuttuja tuotteita, joista haaveilen, ovat Eno studion Multi pin -kynttelikkö (7) kruunukynttilöille, valkoinen Artekin Kanto -lehtiteline sisustuslehdille (5), by Lassenin kuparinen Kubus -kynttelikkö (10) ja Iittalan Vakka -säilytyslaatikot (11 ja 15) valkoisen ja puun värisinä pikkutavaran säilytykseen. Lisäksi haluaisin olohuoneeseen yhdelle seinälle Muuton Stacked -hyllykokonaisuutta (8) vastaavan avohyllykön, mutta sen suolaisen hinnan vuoksi olen suunnitellut rakentavani hyllykön itse. Joskus. Hayn Tray -tarjotinpöydät (9) ovat myös ihania ja niistä voisi tehdä kivan nykyistä sohvapöytää keveämmän kokonaisuuden yhdistämällä vaikkapa kaksi eri kokoista pöytää.

Varsinaisen tyylin päivityksen lisäksi haluaisin olohuoneeseen itselleni työpisteen, mm. blogin kirjoittamiselle. Tällä hetkellä kirjoittaminen tapahtuu ei-niin-ergonomisesti sohvan nurkassa tai sohvapöydän ääressä. Ihastuin jonkin aikaa sitten BoConceptin Cupertino -työpöytään (1), jonka sisälle saa piilotettua mm. jatkojohdon. Pöytä on mielestäni ihanan keveän näköinen ja tyyliltään modernin skandinaavinen. Tuoliksi pöydälle haaveilen Hayn About a chair -tuolista valkoisena (2). Pöydän viereen seinälle haluaisin Vitran Uten Silo -seinälokerikon (3), joka on hauskaa 60-luvun muotoilua ja siihen saisi mittakaavaviivaimen ja askarteluvälineet ym. Lisäksi Ferm Livingin kuparinen kynäteline (4) säilöisi kynät nätisti.

Vierashuoneen seinälle haluaisin BeDesignin upear Deer -hyllyt (14) valkoisena ja mustana. Ne on vaan niin hienoja (ja pieni valkoinen on nyt myös tarjouksessa Sisustuksen Koodissa)! Omaan makuuhuoneeseen haaveilen puolestani pellavalakanoista valkoisena ja harmaan eri sävyisinä. Helmalakana voisi myös olla pellavaa, kuten kuvassa (13) taitaa ollakin.

Kylpyhuoneeseen olisi ihana saada Nomess Copenhagenin läpinäkyvä säilytyslaatikko (12), johon kaikki meikit ja siveltimet saisi nätisti esille ja järjestykseen. Kuva lainattu ihanasta Valkoinen Harmaja -blogista tästä postauksesta! Samasta postauksesta on myös alla oleva kuva koruille tarkoitetusta säilytysboksista, joka on myös Nomess Copenhagenilta. Tällainenkin olisi kiva!

Kuva Valkoinen Harmaja
Viimeinen tuote kollaasissa on Hayn Loop Stand Hall -vaaterekki, joka ei oikeastaan meille mihinkään mahtuisi, mutta joskus olisi ihana makuuhuoneessa tai eteisessä kuparin väristen henkareiden kanssa.

Ai miten niin olen vähän ottanut vaikutteita muista sisustusblogeista?

Kaikki kuvat lainattu postauksessa löytyvistä linkeistä.

2 kommenttia:

  1. Täältähän löytyi blogi aika kivalla nimellä ;) ja noi lahjatoiveet, voisin itse ottaa noista lähes jokaisen!! :) jään seurailemaan sun juttuja!

    VastaaPoista
  2. Ooi kiitos kovasti! Nimessä on tarkoituksella vähän humoria - ja arkirealismia - mukana. Kiva että kiinnostuit, on ihan fiiliksissä nyt <3

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!