torstai 11. joulukuuta 2014

Pehmeää pukinkonttiin

Lapsena pehmeät paketit eivät olleet niitä suurimpien riemunkiljahdusten aiheuttajia, vaikka mummon neulomat villasukat ja vanhemmilta saatu flanellipyjama ja pehmoiset unisukat olivatkin tärkeä osa joulua. Nyt aikuisena ja ennen kaikkea kodin omistajana ja sen laittamisesta kiinnostuneena pehmeät paketit ovat nousseet toivelistalla selvästi korkeammalle. Tekstiileillä voidaan vaikuttaa kodin tunnelmaan merkittävästi, ajatelkaapa miten vaikkapa kylpyhuoneen tunnelmaa voi raikastaa vaihtamalla näkyvillä olevat pyyhkeet tai miten tunnelmallinen joulusauna syntyy kun puhtaille lautaille levitetään puhtaat laudeliinat. Idea postaukseen tuli lumoavan Valkoinen Harmaja -blogin postauksesta, jossa oli kerätty lahjaksi sopivia saunatarvikkeita ja tekstiilejä. Siitä inspiroituneena keräsin tähän suosikkitekstiilejäni, joita ilomielin kaivelisin jouluaattona paketeistani.

Kuvat: Lapuan Kankurit

Aloitetaan Lapuan Kankureista. Katsokaa nyt näitä ihania värejä ja kuoseja! Kollaasiin keräsin suosikkikuosejani, ja tuotteita onkin keittiöpyyhkeistä saunatekstiileihin ja villahuopiin. Valitsin jokaisesta kuosista yhdestä kolmeen eri tekstiiliä, mutta mikä tahansa tuote näissä kuoseissa kävisi yhtä hyvin, sillä ne ovat kaikki ihania! Kollaasin vasemmassa yläkulmassa komeilevat yksinkertaista kauneutta edustavat Kelo -keittiöpyyhkeet. Kotikolo -keittiöpyyhkeissä on hauska idea ja kivat värivaihtoehdot. Kuusisto -laudeliinassa on kaunis suomalainen kuusimetsämaisema, joka varsinkin turkoosina näyttää todella tunnelmalliselta. Lammas -keittiöpyyhkeiden lampaat ovat jotenkin sympaattiset. Misteli -villahuopa sopii teemansa puolesta jouluun, mutta värityksensä ansiosta se käy koko talven ajan. Kuvio on myös kovin kaunis. Naapurusto- sarjan kuosi on hauska ja nämä laudeliinat ja saunatyynyt kelpaisivat ainakin meidän saunaan. Pyyhkeitä meiltä löytyy jo valmiiksi aika paljon, mutta Paanu -kylpypyyhe oikein houkuttelee kietoutumaan siihen suihkun jälkeen ja saman sarjan laudeliinat ja saunatyynyt tuovat saunaan perinteisen hirsisaunan tunnelmaa. Päkäpäät -keittiöpyyhkeissä seikkailevat jälleen pehmoiset lampaat. Taivaltajat -kuosissa on erilaisten eläinten tassunjälkiä, joten sarjan keittiöpyyhkeet ja laudeliinat sopisivat tällaiseen kaikenkarvaisten otusten huusholliin. Meillähän koiratkin saunoo! Valkko -kuosi on mielestäni kovin kaunis, joku noissa sarvipäissä viehättää, joten nuo pellavan ja valkoisen väriset keittiöpyyhkeet kotiuttaisin meille ilomielin. Terva -käsipyyhkeissä on jotenkin taas sen perinteisen saunan tunnelmaa, ja erityisesti musta-turkoosi on suosikkivärini.

Kuva: Finlayson

Myös Finlaysonilla on ihania tekstiileitä, joista eniten haaveilen ihanista Muumimamma -keittiöpyyhkeistä, joissa yhdistyvät kauniit kuvat ja yksinkertainen värimaailma. Lisäksi Silmu -tuotteissa on suloiset värit ja ne näyttävät niin ylellisen pehmeiltä, vai mitä sanotte näistä kylpypyyhkeistä?

Kuva: Finlayson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!