perjantai 12. joulukuuta 2014

Lontoon matkakuvia

Istuskelen juuri junassa matkalla Ouluun, jossa olen tuomarina huomisissa taitoluistelukilpailuissa. Matka Kuopiosta Ouluun on junalla pyöreästi n. 4½ tuntia ja olemme lisäksi n. 20 minuuttia myöhässä aikataulusta, joten aikaa kuvien pläräilylle ja blogin kirjoittelulle on hyvin. Lontoon matkasta on jo vierähtänyt kolmisen viikkoa, joten varmasti ainakin vanhempani odottavat malttamattomana reissukuvien näkemistä :)

Olin siis 20.-24.11. elämäni ensimmäistä kertaa Lontoossa ja kaupunki teki kyllä suuren vaikutuksen (muita suuria suosikkejani ovat Rooma ja Pariisi, joku noissa Euroopan suurkaupungeissa viehättää)! Olin myös ensimmäistä kertaa matkalla siskoni kanssa kahdestaan, mikä oli ihan hauska uusi kokemus.

Reissun tarkoituksena oli mennä suomalaisen merimieskirkon joulumyyjäisiin myymään siskoni Jennin Saksa Designin tuotteita (joita näkyi tänä vuonna jopa linnan juhlissa, siitä lisää piakkoin), myyjäisistä kerroinkin jo aiemmin täällä. Koko matka ei kuitenkaan kulunut myyjäiskojun takana vaan lisäksi kiersimme nähtävyyksiä, shoppailimme hieman ja ennen kaikkea söimme hyvin!

Koska kuvia reissusta tuli räpsittyä niin hirmuinen määrä, päätin koostaa postausta varten kollaaseja, jottei sivu menisi kuvia ladatessaan aivan tukkoon! Ensimmäisenä kuvia herkkuhetkistä alkaen Helsinki-Vantaalla söydyistä berliininmunkeista (en edes muista milloin viimeksi olen syönyt sellaisen!) ja päättyen perus brittiläiseen fish and chips'iin.Vasemmassa alakulmasta löytyy muuten sheperd's pie, joka oli todella positiivinen yllätys (en ollut ennen maistanut)! Perunamuusin alla oleva lampaan jauhelihasta tehty kastike oli erittäin maukasta. Tällainen ruoka sopisi hirmuisen hyvin pakkaspäivän ruuaksi, oli oikein hyvänmielen ruokaa, lohturuokaa! Samassa paikassa syödyt kakutkin (alhaalla keskellä) olivat keskivertokakkuja paremmat. Maistoimme tiramisua ja mangomoussekakkua. Nam!


No, syömisen lisäksi kiertelimme tietenkin paikallisia nähtävyyksiä. Hotellimme sijainti oli ihan täydellinen, lähin metropysäkki oli nimittäin Trafalgar Squaren alapuolella, lähes Savoy -hotellia vastapäätä (pari iltaa sitten tv:stä tulli Notting Hill -elokuva, jonka loppuratkaisut tapahtuvat ko. hotellissa!). Kollaasin ensimmäinen kuva vasemmassa yläkulmassa on hotellimme edessä kulkevalta Strand -kadulta, ylärivin loput kuvat Trafalgar Squarelta, joista viimeinen Strand -kadun suuntaan (samoin 2. rivin ensimmäinen). Metrokuva Charing Cross -pysäkiltä, joka oli siis lähin metropysäkkimme. Seuraavassa kuvassa Jenni-siskoni pakollisessa puhelinkoppiposeerauskuvassa, rivin viimeisessä Big Ben iltavalaistuksessaan. Alarivin vasemmassa kulmassa Piccadilly Circus -aukio, loput kuvat Harrods'in kauppakeskuksesta, joka on muuten valtava ja tosi sokkeloinen!


Seuraavan kollaasin ylävasemmalla Buckinghamin palatsille Trafalgar Squarelta vievä The Mall -kadun alku. Seuraavat kuvat palatsilta. Tapasimme myös sympaattisen karhuherra Paddingtonin! Alarivin kolmas kuva on Westminster Abbey -kirkosta, jonka sisäänpääsyjono oli niin valtava, että tyydyimme katselemaan ulkopuolelta. Viimeisessä kuvassa heppaystävä, jonka kanssa sai ottaa valokuvia. Menin tietysti hevostyttönä vähän rapsuttelemaan kaveria ja totesin sille samalla rauhallisesti suomenkielellä, että "taitaa sulla olla aika stressaavaa" ja ihan kuin olisi ymmärtänyt, heponen työnsi päänsä kainalooni. Taisi tulla hali tarpeeseen <3


Koska joulu oli vain kuukauden päässä, odotin näkeväni suorastaan joulukoristusten ilotulitusta kaduilla ja näyteikkunoissa. Täytyy sanoa, että vähän petyin, sillä olin odottanut paljon enemmän. Ja ehkä vähän tyylikkäämpää. Joka tapauksessa, keräsin kollaasin myös näkemistämme joulukoristuksista. Ensimmäiset kolme kuvaa ovat Covent Gardenista. Seuraavat kolme ovat Harrods'in jouluosastolta ja kolme niistä seuraavaa Harrods'in näyteikkunoita. Viimeiset kaksi ovat hotellimme aulaan reissun aikana rakennetusta, öhöm, joulumaasta.Viimeisenä pieni kooste hotellistamme. Eli majoituimme 4 tähden Strand Palace -hotellissa kahden hengen huoneessa. Huone oli pieni, mutta siisti ja ihan mukava. Suomalaisesta yksilasiset ikkunat tuntuivat tosi kummallisilta, ja koska niistä tuli hirveästi kylmää ilmaa, pidimme käytännössä koko ajan puisia ikkunaluukkuja kiinni. Huoneessa oli suloinen kiinteä vaatekaappi, työpöytä ja perussiisti kylpyhuone suihkukaappeineen. Viimeisessä kuvassa hotellin English breakfast -aamiainen. Sillä jaksoi kyllä lähes koko päivän!


Tämän kokemuksen perusteella voin sanoa pitäväni Lontoosta kovasti ja haluan sinne kyllä ehdottomasti uudelleen. Paljon jäi vielä näkemättä ja mm. musikaalin haluan jossain Lontoon West Endin teatterissa kokea. Ihmiset olivat hirveän auttavaisia, metro toimi loistavasti ja kelikään ei ollut niin paha kuin oli etukäteen pelännyt; oikeastaan vain yhtenä päivänä satoi kunnolla, muuten oli kosteaa, mutta kengät pysyivät kuivina ja viimeisenä päivänä paistoi ihan aurinko, kuten Buckinghamin palatsin kuvista huomaa. Kiva olisi kuitenkin nähdä Englanti jonain muunakin vuodenaikana, sillä olen käynyt Englannissa kerra aiemmin, mutta sekin oli tammikuun lopussa Sheffieldissä, joten varmasti jonain lämpimänä vuodenaikana olisi mukava maassa vierailla.


Näiden puheiden myötä kiitos Lontoo, nähdään uudestaan!

Noora

PS. Kiitoksia Jennille, joka on ottanut osan kuvista (niin ja tietty matkaseurasta)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!