maanantai 1. joulukuuta 2014

Valaisinpohdiskelua

Rakastan valoa ja kauniita valaisimia! Erityisesti nyt vuoden pimeimpänä aikana valaistuksen merkitys korostuu ja ympärilleen kaipaa paljon valoa erilaisten valaisimien mudossa. Kattovalaisimet kodistamme jo löytyvät (paitsi alakerran wc:stä, jossa on vain loisteputki peilikaapin yläreunassa...), mutta pöytävalaisimia meillä on vain kaksi. Toinen on ostettu aikanaan Prismasta samanlaisen jalkavalaisimen kaveriksi, toinen puolestaan on saatu lahjaksi ja on siskoni sulhasen (joka, yllätys yllätys, on myöskin uskomattoman lahjakas muotoilija) tekemä ihana Turn on -valaisin valkoisena (jolle löytyisi paikka ainakin vierashuoneesta). Tsekkaa hämeenlinnalaisen muotoilutoimisto Siltanen | Sandbergin nettisivut tästä (heistä kirjoittelen varmasti lisää myöhemminkin). 

Haluaisin makuuhuoneeseen samanlaiset yövalaisimet ja siksi tämä pohdinta: en oikein ole varma minkä valaisimen valitsisin. Jotta tietäisitte minkä tyylisestä makuuhuoneesta on kyse, alla puhelinlaatuinen kuva makuuhuoneesta (älkää kiinnittäkö huomiota sängyn alta pilkottavaan patjaan, yms... helmalakanakin on hankintalistalla!). Värimaailma on siis harmaavalkoinen ja tyyli varsin pelkistetty, mutta kuviota löytyy tapetista ja katossa roikkuu pieni kattokruunu, joka hieman pilkottaa alemman kuvan yläkulmassa. Kuvissa näkyy myös Prismasta ostettu pöytävalaisin, joka on tällä hetkellä toisella puolen sänkyä A:n yövalona, Turn on puolestaan minun puolellani.

Hakusessa onkin sitten joku aika näyttävä valaisin, muuta joka on kuitenkin tyyliltään aika moderni ja yksinkertainen. Allaolevassa kollaasissa 1-5 ovat pyörineet vaihtoehtoina mielessä, 1-4 varjostimena olisi tuo 6.

Kuvat Pentik, Iittaja, Ikea ja Stockmann.

Kaikki lampunjalat kollaasissa ovat Pentikiltä, samoin varjostin (Deco). Ihan ensimmäisenä mietin Pentikin Rondo -lampunjalkaa, mutta hylkäsin sen liian massiivisena. Seuraavaksi suosikkini oli Helmiina, mutta nyt en ole varma onko se liian romanttinen. Mitä mieltä olette? Muut lampunjalkavaihtoehdot ovat massiivisempia ja miellyttävät silmääni kovasti. Daniela -ja Mariela -lampunjaloista ensimmäinen jättäisi yöpöydälle enemmän tilaa tavaroiden laskulle, joten se olisi näistä ehkä käytännöllisempi valinta, joskin pidän molemmista. Saman tyylinen valaisin löytyy myös Ikealta ja Åsele -pöytävalaisin (5) onkin koko kollaasin edullisin valaisin. Tähän olen ehkä alkanut kallistua viime aikoina. Minkä sinä valitsisit meille?

Kollaasin valaisimet 7-9 ovat hieman arvokkaampia suosikkejani, jotka myös sopisivat kotiimme, mutta niitä ehkä ripottelisin eri huoneisiin yölamppujen sijasta. Iittalan Leimu -valaisin on ah niin upea! Se sopisi olohuoneeseen tai vierashuoneeseen. Kartellin Bourgie on valaisin, jolle olen vasta viime aikoina lämmennyt, mutta nyt tykkään siitäkin kovasti. Sillekin olisi sopiva paikka mielessä olohuoneessa... Iittalan Lantern -valaisin puolestaan sopisi neutraalin muotoilun ja värinsä puolesta minne vain meillä, tervetuloa vain meille, ihanuus!

Valitettavasti tällä hetkellä ei taloudellinen tilanne anna myöten näidän haaveiden toteuttamiselle, joten tyydyn vain ihastelemaan ja yövaloinakin saavat tällä erää jatkaa eriparin valaisimet.

2 kommenttia:

  1. Tuo Kartellin Bourgie -valaisin on siinä mielessä kiva, että sen valaistusta voi säätää eli saa esim. tunnelmavaloa illalla ja kirkkaampaa valoa vaikka lukemista varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Sekin kyllä varmasti toimisi tuohon tilaan :) kauhean vaikeaa päättää!

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!