perjantai 19. joulukuuta 2014

Meidän koti osa 2: Makuuhuone

Meidän makuuhuoneemme on 15 neliömetrin kokoinen huone, jossa heti oven oikealla puolella oleva seinä on kokonaan liukuovikaapistoa. Säilytystilaa on siis varsin mukavasti ja lisäksi kaksi peiliovea tuovat lisää tilan tuntua. Ikkunaseinällä olevaan kenkäkaappiin piiloutuvat korkokenkäni, seinätarra on edellisten asukkaiden jäljiltä, ja annoin sen jäädä koska se mielestäni sopi siihen. Lyhty on Pentikistä, kirahvi hankittu joskus Askosta ja hiekanvärinen Iittalan Vitriini -rasia saatu lahjaksi.


Ikkunaan ripustin pahvisen brodeeratun valotähden ja se luo ihanaa tunnelmaa sekä sisälle että ulos. Näitä haluaisin lisääkin, vaikka joka ikkunaan! Verhot on teetetty Eurokankaasta löydetystä kankaasta. Kangasta oli jäljellä kaksi eri mittaista palaa ja verhojen mitta määrittyi lyhyemmän mukaan - yllättäen mitta on juuri täydellinen! Verhojen alakulmissa on pienet painot ommeltuna kanttauksen sisään, ja painojen avulla verhot laskeutuvat kauniisti.



Tälle makuuhuoneelle ei tarvinut tehdä minkäänlaista remonttia, kaikki pinnat ovat siis edellisten omistajien valitsemia. Tapetti on Jukka Rintalan mallistosta. 


Yöpöydät on hankittu Ikeasta ja yövaloina on vielä näissä kuvissa minun puolellani Siltanen | Sandbergin Turn on, A:n puolella Prismasta hankittu pöytävalaisin. Nyt yövaloina on minun puolellani A:lta syntymäpäivälahjaksi saamani Harri Koskisen Block -valaisin ja A:n puolella Turn on.

Sängynvierusmatoiksi halusin ehdottomasti lampaantaljat, sillä ne tuntuvat ylellisiltä ja ovat ihanan pehmeitä jalan alla. Taljat on hankittu Ikeasta.


Kattovalaisimena on pieni kattokruunu, jonka tilasin Iskusta (Linyee -valaisin, värinä satiini) ja se on juuri sellainen kuin halusinkin. Se luo kauniin kuvion kattoon ja tuo haluamaani ylellisyyden tuntua. Lattialla on luonnonvalkoinen pyöreä nukkamatto.




Sänkyyn on pedattun A:n lahjaksi saamat lakanat ja Annon vaalean harmaat pellavatyynynpäälliset (taittavat hieman vaalean violettiin, mitä varsinkin lakanoiden vaalean violetit raidat korostavat).


Keinonahkaiseen Askosta ostettuun rahiin piiloutuvat neulelangat ja puikot. Harmaavalkoiset tossut ostin itselleni tuliaiseksi Lontoosta Marks&Spenceristä.



Villakoiran omistajat tietävät, että villakoira on kuin toinen varjo, se seuraa mukana ihan joka paikkaan (jos vain päästetään). Niinpä heti kun menin makuuhuoneeseen, Bella hyppäsi sängylle ihmettelemään ja Honey seurasi perässäni. Lopulta alkoi kyllästyttää, ja molemmat möllöttivät sängyllä ja ilmeistä oli luettavissa että voisi jo tehdä jotain muuta...

Kuvailun loppupuolella kisunkin kiinnostus heräsi ja piti tulla katsomaan mitä oikein tapahtuu.

Olen varsin tyytyväinen meidän makuuhuoneeseen. Nyt olen ruvennut haaveilemaan kuviottomista vuodetekstiileistä, jotta tapetin kuvio saa olla pääroolissa, eikä kokonaisuudesta tule liian sekava. Oviseinälle eli sängyn vasemmalle puolelle aion laittaa jotain tauluja, mutta kaikki aikanaan. Helmalakana pitäisi vielä hankkia, samoin päiväpeitto. En vain ole vielä löytänyt juuri sellaista päiväpeittoa, joka sopisi täydellisesti tähän tilaan. Lisäksi tykkään siitä että petivaatteet saavat näkyä, joten olen ajatellut katsella rauhassa ja ehkä se oikea tulee joskus kohdalle. Olen ajatellut lisäksi rakentaa sängylle sängynpäädyn (ajattelin käyttäät tätä ideaa hieman muokaten), joka suojaisi tapettia kulumiselta (sitä on jo erityisesti A:n puolella hieman havaittavissa) sekä rasvaisilta jäljiltä, joita siihen tuntuu jäävän varsinkin kun usein rasvaan kädet ennen nukkumaan menoa...

Lukuunottamatta tällaisia ihan pieniä viilailuja tila tuntuu jotenkin "valmiilta" sikäli mikäli kodin sisustus on koskaan oikeasti täysin valmis ;)

6 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää tuo sinun makuuhuoneesi :)
    Otit osaa blogini arvonnassa, ja onneksi olkoon, olet voittanut itsellesi ihanan Beach House tuplapussarin ja siihen tyynyliinat. Onneksi olkoon! Laittaisitko minulle yhteystietosi sähköpostiin, niin laitetaan paketti tulemaan oikeaan osoitteeseen: frida(at)luukku.com

    Tunnelmallista joulun odotusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kiva kuulla, että muutkin tykkää :)

      Oi, wau! Mahtavaa, siinäpä vasta loistava joululahja :) suurkiitos!

      Rauhallista joulua!

      Poista
  2. Ihana makuukamari, kauniisti olet sisustanut. Kiva kun koiruudetkin pääsivät kuviin, meillä on aprikoosin värinen pikkupuudeli :) Olohuoneessamme on lampaantalja, joka on koiramme lempipaikka niin kesähelteillä kuin talvipakkasilla.
    -Suvi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! Koirat tunkevat väkisin kuviin, kun aina pitää olla mukana ja seurata mitä teen :D. Mutta tuovat toisaalta kivasti elämää kuviin, joten en yhtään vastustele!

      Aprikoosit pikkupuudelit on parhautta <3

      Meillä taljat ovat myös suuressa suosiossa ja Bella meneekin monesti yöllä joksikin aikaa taljan päälle nukkumaan lattialle ennen kuin palaa taas kainaloon nukkumaan.

      Poista
  3. Kauniita juttuja makuuhuoneessa:)! Ja ihan supersuloiset koirulit<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Sinullakin on niin ihana blogi!

      Koirulit on mun pikkuiset ystävät <3

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!