perjantai 9. tammikuuta 2015

Ihania lahjuksia

Joulukuussa juhlin syntymäpäiviäni, joulua ja vielä valmistujaisianikin. Sain siis paljon aivan ihania lahjoja, joita ajattelin seuraavassa hieman esitellä. Syntymäpäivälahjaksi sain A:lta ihanan Block -valaisimen mustalla johdolla. Se on päässyt yöpöydälleni yövaloksi.


Siskoltani aviopuolisoineen sain aivan mahtavat lahjat sekä syntymäpäivälahjaksi että joululahjaksi. He ovat ahkeria kirppiskävijöitä ja olivatkin löytäneet minulle keräämänsä Arabian kauniin Lumikukka -astiasarjan keittokulhot kansineen vaaleansinisinä. Toisen sain syntymäpäivälahjaksi, toisen joululahjaksi. Ja ne ovat niin ihanat! Toinen on hieman toista matalampi, mutta muuten ne ovat lähes samanlaiset. Lumikukka -sarjaa valmistettiin 50-luvun lopulla ja 60-luvulla, ja varsinkin pienemmät astiat ovat melkoisen ohutta posliinia. Niitä ei siis kirpputoreilla kovinkaan usein näe, mutta siskoni avopuolisoineen olivat onnistuneet jotenkin löytämään tällaiset aarteet. Aiemmin olen saanut heiltä kahvikupin aluslautasineen ja pullalautasen vaalean harmaana.Vanhemmiltani sain joululahjaksi Polar Loop -aktiivisuusrannekkeen, joka kertoo mm. päivän askelmäärän, (kilo)kalorikulutuksen, kellonajan, toteutuneen aktiivisuusmäärään suhteessa omaan asettamaansa tavoitteeseen, ja ajan kävellen tai hölkäten, jotta tavoitteen saisi täytettyä. Kätevä,
joskin varsinkin laiskoina päivinä brutaalin rehellinen... Niin, ja lisäksi ranneke tarkkailee myös
miten pitkään päivän aikana tulee maatua, istuttua, seisottaa, käveltyä ja juostua, sekä kuinka pitkät yöunet on tullut nukuttua ja mikä osa siitä rauhallisesti/levottomasti.


Valmistujaislahjaksi vanhempani ostivat minulle IPad Air 2:n 64 GB:n muistilla. Ja on se kyllä niiiin näppärä, pakko myöntää! Koska tietokoneenkäyttöni rajoittuu mahdollisten työjuttujen tekemisen lisäksi lähinnä netissä surffailuun, sähköpostiin, Facebookiin, Pinterestiin ja Bloglovin'iin, läppärin käyttöni jää tabletin saamisen jälkeen lähinnä kuvien siirtämiseen järkkärin muistikortilta koneelle (ja omaan Dropbox -kansioon, josta kopioin ne tabletille). 


Valmistujaislahjaksi sain myös ihania design -lahjoja, jollaisia olin toivonutkin! Sain mm. Iittalan Sarpaneva Steel -teräsvadin (32 cm), kirkkaita Kastehelmi -tuikkuja ja tänään noudin vielä postista Artekin valkoisen Kanto -lehtitelineen. Kaikki aivan ihania, kiitoskiitoskiitos! Lisäksi uuden vuoden aattona shoppailessamme Iittalan myymälässä äidilleni selvisi hänellä olevan 50 €:n arvoinen etuseteli kiitoksena ahkerasta asioinnista, joka oli vielä sen päivän voimassa, ja niinpä minäpä reippaana tyttönä löysin sille heti käyttöä, ja nappasin messingin värisen Nappula - kynttilänjalkasetin. Koska en saanut niitä lahjaksi, ihanuudet saivat sitten jäädä minulle. Kuvista puuttuvat vielä saamani Iittalan Essence -kuohuviinilasit ja shamppanjapullo, jotka unohdin ottaa mukaan kuvaan, koska ne ovat jo olleet uutena vuonna käytössä, ja löytäneet paikkansa olohuoneen vitriinistä. Shamppanja juotiin valmistujaisissani tervetuliaismaljana.

Huomaa karvaiset sohvatyynyt, myös se musta. 100 % aitoa villaa ;) 

Olen kaikista saamistani lahjoista todella kiitollinen, ja ne kaikki tulevat varmasti käyttöön! Juuri tällaiset ajattomat design-tuotteet ovat todella mieluisia lahjoja, koska ne kestävät aikaa tyylinsä puolesta ja toisaalta oletus on, että niiden laatu on niin hyvä, että ne todella myös kestävät pitkään hyvinä ja ilahduttavat näin vuodesta toiseen (ja oma varallisuuteni ei sellaisten hankintaan juuri nyt anna myöden). Minulla on kotona niin paljon tavaraa, että en juurikaan halua mitään mitä en tarvitse, ja tavoitteenani omia hankintojani tehdessä on pyrkiä satsaamaan vähään, mutta laadukkaaseen, tai ainakin se on koko ajan enemmän tavoitteenani. Näissä lahjoissa juuri nämä ominaisuudet ovat mielestäni aivan kohdallaan! 

                                    

2 kommenttia:

 1. Mahtavia lahjoja olet saanut, laadukkaita ja kauniita! Minäkin tykkään samanlaisista jutuista, meiltä löytyy mm Blocklamppu, Essencesarjasta kaikki viinilasit +kaadin, Kastehelmeä erikokoisina lautasina, tarjoilukippoina, tuikkulyhtyjä (on ihan mun suosikkisarja) :) Erittäin kauniit on nuo vanhat posliiniset kulhot, oikeita aarteita :)
  Meilläkin on Ipad, ilman ei voisi enää olla :D
  Mukava että villaystävätkin pääsivat kuviin ;)
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas, onpas meillä samanlainen maku ;). Itsekin tykkään erityisesti Essence -sarjasta, samoin kastehelmestä.

   IPad on kyllä näppärä. Muistan kun se esiteltiin ensimmäisen kerran ja ajattelin, että siinäpä vasta turhake. Niin se vain mieli muuttuu! ;)

   Villaystävät lähinnä tunkevat kuviin, haasteita on enemmänkin pitää ne poissa! :D Varsinkin tuo blondi on ihan mahdoton linssilude, ja molemmat haluavat aina olla mukana mun tekemisissä. Mutta tuovat kivasti persoonaa kuviin, joten siinähän poseeraavat :D

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!