torstai 1. tammikuuta 2015

Meidän joulu 2014


Olen uppoutunut joululomailuun aivan täysillä ja siksi blogissa on ollut kovin hiljaista. Pienen joulutervehdyksen sain sentään julkaistua, mutta senkin ilman kuvia. Nyt kuitenkin ajattelin kuvien muodossa kertoa lomailustani.

Mummo sai joulukukaksi kauniin jouluruusun.
Ensin oli siis joulu, jonka vietin perinteisesti isovanhempieni luona, jonne ainakin osa suvustamme kokoontuu joka joulu. Seurasimme yhdessä joulurauhan julistusta ja ihastelimme myös televisiossa näkyvää talvista maisemaa. Lounaaksi syötiin riisipuuroa (mummo oli piilottanut puuroon kolme mantelia joista kaksi löytyi minun annoksestani - liekö tulossa onnekas vuosi?), iltapäivällä oli joulukirkko, kirkon jälkeen juotiin yhdessä glögit pienten suupalojen kera ja sen jälkeen laitettiin pöytä kuntoon jouluateriaa varten. Meitä oli tänä vuonna 17 henkilöä, joten joulupöytä koostui kahdesta pöydästä ja niiden välissä olevasta suuresta vanerilevystä - näin kaikki saatiin saman pöydän ääreen! Illallisen jälkeen jaeltiin lahjoja toisillemme varsin matalalla profiililla, paikalla kun ei ollut ketään alle 16-vuotiasta. Tärkeintä olikin yhteinen aika, eikä niinkään lahjat, joskin toki mukavaahan niitä lahjoja on välillä saada ja antaa. Myöhemmin illalla oli sitten joulusaunan vuoro.


Joulupöytäviritelmä. Kattaus vielä kesken.
Näpersin muovipilleistä himmelin, joka roikkui jouluaterialla pöydän päällä.

Kissa vietti jouluaaton vaatehuoneessa ukin villapaidan päällä. Mukava, lämmin nukkumapaikka!
Mitenkäs teidän muiden joulu meni? Meillä ainakin rentouduttiin, syötiin hyvin ja vietettiin mukavaa aikaa yhdessä jutellen, saunoen ja pelejä pelaillen. Ihania nämä perinteiset sukujoulut!

2 kommenttia:

 1. Oletpas tehnyt hienon himmelin! Ja upeat nuo ruokapöydässä olevat siniset lautaset :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Himmelin värkkäämi en oli tosi kivaa, kun tykkään muutenkin näperrellä kaikenlaista pikkutarkkaa. Tein samalla reissulla toisen myös tädilleni! Astiat ovat Arabian vanhoja aarteita. Ne on kyllä todella upeat! Mummoilla on aina kaikkia ihania aarteita!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!