torstai 15. tammikuuta 2015

Piristysruiske kofeiinista

A hankki meille muutama viikko sitten kapselikeittimen. Koska A on meillä ainut kahvinjuoja (lukuunottamatta silloin tällöin nauttimaani erikoiskahvia), ei kahvin keittely tavallisella keittimellä vain yhtä henkilöä varten ainakaan joka aamu tunnu tarpeelliselta ja niinpä kapselikeitin on tähän tarkoitukseen oikein paikallaan. Sillä kun keitetään kerrallaan aina yksi kupillinen.

No, eilen aloitin kuitenkin aamuni hyvin poikkeuksellisesti isolla 4 dl:n kupillisella Mochaa, jonka siis kapselikeittimellä itselleni loihdin. Ja onpa muuten tosi herkullista, suosikkikahvini kun kahvilassa on Café Mocha (ja paljon kermavaahtoa, nams!). Kaikki minut tuntevat tietävät, että olen normaalistikin "varsin" pirteä tyyppi, enkä juuri tarvitse kofeiinin antamaa lisäenergiaa. Äitinikin on joskus vannottanut minua juomasta kahvia enää ikinä, kun kahvilakäynnin jälkeen käyn hirveillä ylikierroksilla... Nyt kuitenkin kofeiinin antama piristysruiske oli juuri sopiva ja sain pitkästä aikaa kotona roikkuvia asioita tehtyä.Esittelin jo ajat sitten täällä serkultani saamiani ihania Muumi -kalentereita, joista aion tehdä rappukäytäväämme kollaasiseinän. Nyt tartuinkin tuumasta toimeen, kehystäen viimeisetkin kuvat (ihan kaikille kehyksiä ei vielä riittänyt, joten vielä pari kehystä täytyy käydä hankkimassa), ja sitten kiinnittelin taulut Command -taulunkiinnityspaloilla seinälle. Suosittelen muuten todella lämpimästi näitä taulun kiinnittämiseen tarkoitettuja tarrapaloja, koska niillä taulujen asentaminen on helppoa, seiniin ei tarvitse tehdä reikiä ja teipit myös irtoavat seinästä jättämättä minkäänlaisia jälkiä! Näitä saa ainakin Clas Ohlsonista. Kehykset on hankittu Ikeasta.

Rappuset ennen taulujen kiinnitystä.Rappujen yläpuolella on nostalginen bändijuliste 70-luvun alkupuolelta. Isäni on kuvassa alhaalla keskellä.
Seuraavaksi tartuinkin jo suurempaan operaatioon, eli olohuoneen huonekaluihin ja niiden järjestykseen. Meillä on edellisessä kodissa käytössä ollut tv-taso, joka uudessa kodissa kuitenkin tv-hyllystön hankinnan jälkeen on käytännössä tarpeeton. Taso on tähän asti ollut olohuoneen ikkunan edessä kukkatasona ja sen avohyllyllä on säilytetty sisustuslehtiä. Nyt kuitenkin viimein päätin, että tason on aika lähteä, joten tyhjensin lehdet Artekin Kanto -lehtitelineen pahvilaatikkoon ja nostin kasvit piirongin päälle, jonka hilasin ikkunan eteen. Lopputuloksesta saatte nähdä kuvia hieman myöhemmin, kunhan saan tavarat asettumaan paikoilleen. Nyt kuitenkin kuvia alkuperäisestä järjestyksestä (kuvat otettu älypuhelimellani, joten pahoittelen kuvanlaatua), ja sitä myöten ensimmäinen kokonaiskatsaus meidän olohuoneeseen. 


                        


Sohva, rahi, beige viltti ja turkoosit sohvatyynyt ja turkoosi sivuverho ovat Askosta, ikkunan alla oleva tv-taso, sohvapöytä ja lampaantalja Ikeasta, vitriini, piironki ja matto Iskusta, jalkalamppu Prismasta ja kattovalaisin Kodin1:stä. Nojatuoli isovanhemmilta, valkoinen villahuopa saatu lahjaksi, samoin valkoinen vasikantalja. Vallilaan Kelohonka -sivuverhon ostopaikkaa en muista. 

Olohuoneen kuvat ovat kesältä, joten sen jälkeen meillä on vaihtunut ikkunat, seinälle on ripustettu suuri peili ja kattovalaisin on siirretty sohvapöydän päälle. Mutta siitä lisää myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään kovasti. Pidän hirmu paljon Tove Janssonin Muumi -aiheisista tussipiirroksista, Toven tapa piirtää oli tosi hieno! Kyllä olin onnellinen nuo kuvat saadessani. Juuri tällaisista haaveilin alunperinkin kun keksin rakentaa seinälle kuvakollaasin, jossa on pääasiassa mustavalkoisia kuvia, joiden seassa on yksittäisiä värillisiä. Ja nimenomaan Muumeja halusin :)

   Poista
 2. Kaunis kuvakollaasi, ja hyvin sopii tuohon portaikon seinään :)
  Minullekkaan ei oikein sovi kahvi, olen enempi "teeihminen" mutta silloin tällöin saatan kotosalla täräyttää kapselikeittimellä jonkun herkuttelukahvin.
  Ihanat nuo teidän villat kun ne tunkeutuu kuviin, meidän puudelilla on samat tavat :D
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli kodistakin heti paljon sisustetumman näköinen, kun ei ole enää pelkkä korkea valkoinen seinä.

   Kahvi on ihan hyvä silloin tällöin, joskus voi olla jopa ihan tarpeeseenkin! Mulla kuitenkin helposti tuppaa menemään "överiksi" kofeiinin antaman lisäenergian takia... ;)

   Ne on nuo puudelit tuommosia. Aina pitää olla mukana kaikessa mitä teen, ne jopa saunoo mun kanssa tässä uudessa kodissa! Ja tietysti kivahan se on kuvissa poseerata, kun saa ihailua osakseen!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!