perjantai 2. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja maisterijuhlat

Valmistuin marraskuun puolivälissä maisteriksi ja koska loppuvuoden viikonloppuni olivat aina täynnä ohjelmaa, päätin järjestää valmistujaiseni uutena vuotena. Opiskelu oli ajoittain tosi raskasta ja vaikka itse gradun tekeminen olikin parasta koko opiskeluajassa (tietysti uusien ystävien ja kokemuksien lisäksi), varsinkin ihan loppuajasta jäi aika huono maku suuhun, joten tuntui symbolisesti hyvältä jättää yksi ajanjakso taakseen vuoden vaihtuessa ja kääntää katseet eteenpäin.

Juhliin suunnittelimme menun yhdessä A:n kanssa, joka on koulutukseltaan restonomi ja todella taitava ruuanlaittaja. Osan ruoista oli minun toivomuksiani ja loput A:n ehdotuksia. Kaikesta olimme heti samaa mieltä ja menu syntyikin pääpiirteittäin noin viiden minuutin ideoinnilla, ja sitä sitten myöhemmin vielä hieman hiottiin. Tarjolle päätyikin sitten pororieskarullia, mätisilliä ja lohivaahtoa saaristolaisleivän kanssa, juustoja, ruissipsejä, vihersalaattia, pulled pork -miniburgereita, tomaativuohenjuustokeittoa ja jälkiruuaksi sitruunajuustokakkua karviaiskiilteellä, Possut mutakylvyssä -kakku (ohje täältä) sekä mudcake. Alkumaljana juotiin lahjaksi saamani aito Champagne ja tarjolla oli olutta, sekä puna-, valko- ja kuohuviinejä, limonadia, tavallista pannukahvia ja haudutettua vihreää teetä sekä kapselikeitin, jolla kukin sai keittää haluamiaan erilaisia kahveja. Saaristolaisleipä ja burgerisämpylät olivat A:n itse leipomia, mutta ihan kuin kaupasta ostettuja. Toki kaikki muukin oli itse tehtyä. Onni on mies joka osaa laittaa ruokaa!
Vieraina meillä oli molempien vanhemmat, pikkusiskoni sulhasineen, tätini perheineen, kummitätini ja -setäni, ja serkkuni perheineen. Talo oli täynnä läheisiä, puheensorinaa ja koiria. Naurua ja hyvää mieltä. Eipä meidän asuntoon olisi enempää vieraita mahtunutkaan!

Possut mutakylvyssä -kakun suklaaganache tulvi yli lautasen ja suklaareunuskin oli vähän harvanlainen. Osa ruokaili lattialla istuen sohvapöydän ääressä ja tiskikone teki ylitöitä, että kaikille riittää astioita. Juhla oli siis ihan minun näköiseni! Ei liian jäykkä, vähän suurpiirteinen, tärkeintä on olla läheisten kanssa, ja että ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Itse ainakin söin suolaisilla herkuilla jo sellaisen ähkyn, että kakkuja en meinannut pystyä edes syömään! 

Asuna minulla oli muuten siskoni Jenni Saksa Designin ensimmäisestä Vision of her -mallistosta vaaleanpunainen iltapuku, joka on edestä lyhyt ja takaa pitkä. Yläosa on laserilla kuvioitua nahkaa ja alaosa satiinia. Vyösi kietaisin lyhentämäni niittivyön ja sekä kaulakoru, että korvikset ovat jälleen Jenni Saksa Designia. 

Vuodenvaihde vietettiin ampumalla muutama raketti,skoolaamalla skumpalla ja syyttelemällä suuria tähtisädetikkuja. Koiria paukahdukset hieman pelottivatkin ja ne seurasivat pauketta turvallisesti sylistä. Vanhin koirista, äitini 14 vuotta täyttävä kääpiövillakoira ei tosin ollut paukkeesta moksiskaan, vaan päin vastoin, näytti nauttivan täysin rinnoin! 

Ilotulitukset jälkeen kömmittiin nukkumaan kiitollisina menneestä vuodesta ja onnellisina uuden alkamisesta.

Iloista alkanutta vuotta teille kaikille!
Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!